Avatar uživatele
WeeBear

Proč je rozpustná káva silnější než mletá přímo ze zrnek?

Otázka mě napadla při čtení tohoto článku http://www.ce­lysvet.cz/n882-rozpustna-kava-neni-z-ropy.php , není to tam přímo napsáno, ale při něm jsem si na tohle vzpomněla, moc mi to nejde do hlavy..
Doplňuji:
Děkuji za odkaz, pročetla jsem si to, ale mě zajímá, proč je silnější, ne potvrzení, že silnější je..

Možná to bude hodně ovlivněno způsobem výroby, ale těžko říct..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Terryle, Děda Louda, tom004 před 4718 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Děda Louda

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/je-silnejsi-turek-nebo-rozpustna-kava
Doplňuji:
Průměrný obsah kofeinu v jednom šálku (150 ml) kávy připravené z mleté zrnkové kávy je přibližně 85 mg, instantní kávy 60 mg a kávy bez kofeinu kolem 3 mg, v šálku čaje 30 mg, instantního čaje 20 mg a v šálku kakaa nebo horké čokolády je kolem 4 mg. Sklenice (200 ml) nealko nápoje obsahujícího kofein představuje 20–60 mg kofeinu.

Z hlediska obsahu kofeinu je tedy situace zcela opačná, než se většina lidí domnívá.

Zdroj: http://www.eu­fic.org/article/cs/nu­trition/functi­onal-foods/artid/caf­feine-health/

Upravil/a: Děda Louda

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Rozpustná, neboli jinak řečeno instantní káva je čistým, silným a kvalitním kávovým extraktem. Mnohdy je 10× silnější než běžná káva.

Zdroj: http://www.kava-caje.cz/kava-rozpustna-katskuprozpus­tna.php

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Terryle

Zajímavý. Ono by to logicky dávalo smysl – instantní kafe je koncentrát.
Ale teda na mě to funguje úplně opačně: můžu si dát dvě velký lžičky instantu a dobrý, ale pokud si dám dvě velký lžičky na turka, buší mi srdce ještě půl dne. Ačkoli mi spousta lidí tvrdí, že instant je silnější. Tak nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

?ale rozpustná káva je mnohem slabší než ""turek""i v tom článku je to přímo napsáno.Tady jde o to,že instantní se neskládá jen z kávy-je to směs-a popravdě řečeno nejedná se o kvalitní kávu-a pokud je na obalu napsáno „100%arabika“ tak se jedná o levnou americkou arabiku.Kvalitní se pěstuje v Avfrice(nej­kvalitnější se nachází většinou v Keni)Pak druhá věc: ve sklenici turka se káva louhuje nestále a na žaludek je to nápor,dá se ale zmírnit mlékem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
vranovahan

Upřímně, nad tímto jsem nikdy nepřemýšlela. Teoreticky by opravdu asi měla být rozpustná káva silnější, nicméně přijde mi, že v mém případě to funguje teda spíše naopak. Instantní káva se mnou prakticky nic nedělá. Navíc už mi ani tolik nechutná. Hlavně od té doby, co jsem zjistila jak chutná kvalitní mletá káva do pákového kávovaru z https://www.ka­vamonro.cz/Mle­ta-kava-c51_0_1.htm

Avatar uživatele
SuzanKa

Ahojky :) Dotaz… Káva z https://www.de­likomat.cz/shop/. Kupujete? Jak vám chutná?

před 1373 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mojitek

napsal jsem snad něco špatně?

před 4718 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek