Avatar uživatele
Hledač

Proč je můj trojobal po usmažení jako kámen??

Strouhanka koupená dnes v ALBERTU vypadala spíše jako písek… MASO NA ŘÍZKY bylo Z KYTY, po usmažení se trojobal přetvořil na trdou krustu ohrožující zuby a snad by bylo lépe se nepokoušet takovou krustu jíst, ale spíše lámat, jak je tuhá a kompaktní.
Je na vině moje neumětelství, či je závada jinde ??
Děkuji, Suchr

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? e1232851@trb před 3288 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Já bych to viděl z jiného směru než kolegové, kteří tady meditují nad způsobem přípravy… Problém bude v té strouhance. Kdo ví, co tam Alberťáci nastrouhali. Já bych si nikdy strouhanku nekoupil, ty dva – tři suché rohlíky/housky si vždycky usuším a nastrouhám či jinak nadrtím. Ze stejného důvodu, jako bych si nekoupil třeba hotovou masovou směs na sekanou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

I obalit řízek je umění. No, s kýty je taky dobrý, ale krkovička je krkovička. Maso naklepat, posolit, popepřit, vložit do hladké mouky, rozšvrlaného vejce (přidat minerálku, mléko, pivo…) obalit ve strouhance, lehce přitlačit aby neopadala a na rozpáleném sádle smažit dozlatova, posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt . A to opakovat až usmažíš 10–20–30 řízků. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kura

Barbakanovi barbarské chutě neber v potaz. Smažil jsi na oleji nebo na sádle ? Pokud na oleji na jakém ? Smažil jsi na pánvi nebo ve friťáku ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Já řízky proliju vařící vodou hned po vytažení ze sádla. Dělá to moje máma a dělám to taky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

To bude masem, i když se kýta jeví lákavě, je na řízky tuhá. A jestli jste to smažil i v tom friťáku, tak by to byla podrážka i s vlasní strouhankou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Kura, ve friťáku smaží barbar, nikoliv barbakan!

před 3288 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
chachar1922

Barbakane „posléze řízek dát do hrnce s troškou vody na mřížku a na chvilku přikrýt“

Tohle slyším poprvé, jaký to má vliv na řízek, proč se to dělá ?
Díky za odpověď :)

před 3288 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

Řízky jsou krásně vláčné a trojobal je nadýchaný. Je stará praxe a dělám to taky.

před 3287 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Aby si nekřupal to, co Hledač.

před 3288 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek