Jak to nedávno zmiňovali ve zprávách, co se veze na Ukrajinu, jak je v tý střele 180–200 tisíc wolframovejch kuliček… Proč zrovna wolfram, proč ne, já nevím, třeba zinek, olovo, železo? Proč zrovna wolfram?
Postedit: Sorry, že jsem ten prvek nazval velkým písmenem, už příště tak pana Wolframa nebudu urážet, tyjo. Ostatním díky za vysvětlení.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 737 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je těžkej (má vysokou hustotu) tvrdej a pevnej = takže se ty kuličky nerozpadnou po výbuchu ale opravdu rozprsknou na velkou vzdálenost a s velkou energií.
4Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Emefej, aliendrone, multicccddde
před 738 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Má vysokou hustotu, tím i vyšší průbojnost.
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, quentos, multicccddde
před 738 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není tam pan jménem Wolfram, ale kov, co se nazývá wolfram (s malým w).
2Kdo udělil odpovědi palec? multicccddde, Pepa25
před 738 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to kvůli fyzikálním vlastnostem wolframu. Vysoký bod tání 3600 C, hustota 19,3. Můžeš si spočítat kinetickou energii takových kuliček. Olovo má nižší bod tání i hustotu atd. A v tabulkách si můžeš najít další údaje.
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, multicccddde
před 737 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dochy: ono jde hlavně o tu průbojnost. To je důvod, proč se všude psalo, že se před touto municí neschováš. Jinak by stačilo dodat Ukrajině brokovnice :)
aevul>>> No ale gangster Dochy to popsal LÉPE, jakkoliv ty správně zdůrazňuješ tu průbojnost, která je hlavním kritériem při penetraci (nejen) pancíře. Ona jde ruku v ruce nejen s tou hustotou, ale i tvrdostí a dalšími vlastnostmi. Ty zmiňuješ jen hustotu, ale ruku na srdce, prakticky stejnou má i zlato věř mi, že bys zlatem pancéřovou ocel jen tak lehce neprostřelil, na rozdíl od wolframu.
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |