Avatar uživatele
Houslovyklic

Proč je ve studeném čaji med cítit víc než v teplém?

Zjistila jsem, že když si udělám teplý čaj a dám si do něj med, skoro ho tam necítím. Jak čaj chladne, med je cítit stále víc… Čím to je?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

Med,používaný jako sladidlo,by se měl přidávat do chladnějšího nápoje.Přidáním do horkého ztrácí nejen svou vůni,ale také spoustu užitečných látek,kvůli kterým se používá místo klasického cukru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
bolak

Tak je to s čímkoliv. Když jíš/piješ něco hodně horkýho, nebo hodně studenýho, tak ti to otupí receptory na jazyku, není to medem. Sněz vařící bramboru a uvidíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Beer4Real

Když čaj chladne, tak se mění jeho konzistence a med tuhne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek