Avatar uživatele
dmatejek777

Proč květák při vaření(a dlouho po vaření)tak smrdí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Lucijej, briketka10, marci1 před 3946 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Protože obsahuje látky, které se teplem uvolňují a páchnou. Je to zejména kyselina močová a některé sirné sloučeniny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

nemám proto vysvětlení, ale radu:
když ho vaříš přidej do osolené
vody pár kapek citronové šťávy..
http://zeny.e15­.cz/clanek/do­mov/chytra-hospodynka-2-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Je to hlavně kyselina močová : 100 gr květáku obsahuje 24 mg kyseliny močové.
Proto také není vhodný pro osoby trpící dnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Obsahuje látky, které jsou pouze při varu cítit, začínají se totiž teplem uvolňovat. Jedná se o kys. močovou, jak už bylo řečeno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Páchne zejména kyselina močová a látky vznikající tepelným rozkladem izothiokyanátů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Z brukvovitých rostlin se varem uvolňují čpavé látky, kapusta, květák. zelí, kedlubny se mají vařit odkryté aby v potravině nezůstaly.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Náhodou jsem narazila na tento dotaz. Zajímaly mě další informace. Dají se zjsitit z odkazu., z něhož čerpala marci1.

http://www.vyziva-dotek-vedomi.cz/recept-tydne/info-o-ingrediencich/

Květák není vhodný pro osoby trpící dnou – 100 g květáku obsahuje 24 mg kyseliny močové..

před 3890 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek