nevím já tam mám právě bedara,ale možná že je to maskování,když ho natřu na černo budu taky jak indka
0 Nominace Nahlásit |
Asi nejtypičtějším „znamením“ Indky je (kromě jejího sárí, samozřejmě 🙂 je tečka na čele. A snad také žádná jiná podobná věc není opředena tolika tajemnstvími, mýty a pověrami. Proč vlastně Indky tyto tečky nosí a co symbolizují? Mají nějakou barevnou symboliku? Můžeme je nosit i zde v Evropě?
Nejznámější Indická herečka – Aišvarja Rai
Bindi neboli tečka
Sánskritské slůvko „Bindi“, které převzala i Hindština a téměř všechny ostatní součastné indické jazyky, je odvozeno od slova „bindu“, což doslova znamená „kapka“ nebo „tečka“. Jen tak pro zajímavost – naproti tomu „sindhu“ znamená „oceán“. Tomtuto krásnému znamínku na čele se také říká tilak – neboli „značka pro štěstí“. Některé typy tilaku nosí i muži – může se jednat o příznivý znak po skončení oběti nebo obřadu, většinou malovaný rumělkou kumkumou nebo popelem. Dalším druhem tilaku, většinou malovaném žlutou hlinkou, si světci odlišují své náboženské vyznání.
Zdroj: http://www.sari.cz/page.php?id=4
5Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, annas, anonym, anonym, iceT
před 5015 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám za to, že jsem kdysi někde četla, že to je třetí oko. Vidí jím, co je normálním očím neviditelné.
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, ReHu, anonym
před 5015 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ta tečka je červená, ne?
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5015 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |