Mám takovou teorii: metabolismus je pomalejší a neprodukuje tolik vlastního tepla jako dřív. Dřív byla pro mně teplota 24 st. v pokoji příliš a bylo to na trenýrky a tričko. Dnes mám na sobě při stejné teplotě dvě silné vrstvy oblečení a je mi tak akorát. Přitom ale letní vedra snáším těžce.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, aliendrone před 959 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mezi nejčastější příčiny pocitu chladu u starších lidí patří:
Chlad je často pociťován v končetinách: je to způsobeno obranným
mechanismem organismu, který v podmínkách nízké produkce tepla nebo jeho
nadměrného rozptylu omezuje množství krve dodávané do končetin a
upřednostňuje takzvané ušlechtilé orgány jako jsou srdce, plíce, ledviny
a mozek. 🙂
https://www.hartmann.info/cs-cz/articles/9/5/telesna-teplota
3Kdo udělil odpovědi palec? Kepler, aliendrone, Rokio
před 959 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
protože jsou jednou nohou v rakvi
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Kepler
před 959 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to hlavně otázka kondice. My máme doma teplotu v zimě nastavenou na stejné úrovni od doby, kdy jsme instalovali plynový kotel (protože je regulaci možné nastavit v místnostech dost přesně) a to už je pár desítek let. A oblékáme se pořád stejně. Já např. se pohybuji v tričku a jen výjimečně si obléknu mikinu. Bylo to tak tenkrát a je to i nyní. V obýváku, kde se nejvíce zdržuji je většinou teplota 23°C. Jen mezi desátou a čtrnáctou hodinou ji automatika sníží o dva stupně. Když je člověk přes den v často v pohybu, tak je to OK.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, žes to trefil. Prostě jsme zralí do šrotu, no. Termoregulační mechanismy lidského těla melou z posledního (nejen ony) a tohle je důsledek. Ale jeden tip mám – podlahové vytápění přináší v tomto směru fakticky VÝRAZNOU úlevu. Asi ti to nepomůže, ale třebas někomu jinému ano. :)
0 Nominace Nahlásit |
marci: já teda žasnu. Tvým chlapem bych teda být nechtěl, protože ty zjistíš úplně všechno. Tak Hartmann, povídáš. To abych si koupil aspoň metrák jeho proslulých výrobků a balil se do nich. 😊
Děláš chybu, já bych si Tě doma přikrývala. Dělali bychom si legraci, smáli se a bylo by nám krásně teplo! 🙂
marci1>>> Marná snaha, nemáte správné pohlaví, pokud jde o tu společnou „tvorbu tepla“ s Keplerem (pokud jde o efektivitu). Tedy… POKUD nemáte mylnou představu o jeho pohlaví.
BTW – radím dobře, raději si ho ani NEPŘEDSTAVUJTE, mohly by Vás zachvátit noční můry! ;) :D :D
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |