Například při vaření přímo v zelňačce..
Doplňuji:
Asi jsem špatně položil otázku.. Nejde mi o způsob jak je uvařit
správně, ale o to proč se tak děje.. Jestli tam probíhá nějaký
chemický proces či podobně?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3621 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Uvaří se – ale nezměknou…
Já této vlastnosti brambor naopak využívám, když nechci, aby se mi
v bramboračce rozvařily…
😉
Doplňuji:
Nějaká chemická reakce tam určitě probíhá – ale přiznám se, že jsem
v tomto kontextu nad chemií ještě nepřemýšlel…
Včil mne napadá jedno – kyselina sráží bílkovinu, brambora nějakou
bílkovinu obsahuje – takže nejde o reakci škrobu, ale bílkoviny a
kyselého prostředí,…
😉
Upravil/a: gecco
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym, zzzlatokopka
před 3621 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono je uvaříš,ale za delší dobu. Brambory se v kyselém prostředí na
povrchu „zatáhnou“ a zůstanou polotvrdé.
Doporučuje se je vařit na zelnačku zvlášť.Asi ty škroby v kyselém
prostředí nedělají dobrotu.
0 Nominace Nahlásit |
Brambory se v kyselé vodě uvaří, ale nerozvaří se, vařím je tak na bramborový salát, do osolené vody přidávám i ocet.
0 Nominace Nahlásit |
Že by se neuvařily ? Já si myslím že se uvaří, ale zelňačka
nebude.
Musíš dát brambory do studené zelňačka a pak teprve vařit.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |