Kde po tobě chtějí plnoletost? V hospodě, když chceš nalít pivo?
Aaale, buďme upřímní – vždyť to ti většinou nalijí i tak :))
Nebo ti vadí, že nemůžeš jít k volbám? I to se dá přežít, ne?
:))
Myslím si, že tak jak to je, je ideální stav a asi bych to neměnila.
Představ si, že by se občanka vydávala opravdu až v těch 18 letech… Musel bys o 3 roky dýl čekat, než ti na poště vydají nějakou tvou dobírku nebo peníze, co ti přijdou složenkou. Musel bys o 3 roky dýl čekat, než budeš moct jít na normální brigádu.
S občanskou můžeš cestovat po EU – a nepotřebuješ pas, to se taky občas hodí. Můžeš si udělat řidičák na slabší motocykly (což hlavně kluci určitě vítají). Těch výhod by se určitě našlo mnohem víc, o sexu nemluvě :))
15 let je podle mě hranice, kdy dítě přestává být dítětem a je schopno za sebe převzít určitou zodpovědnost. Kdyby se občanka dávala až v 18, dost možná, že by velká část těch mladých hřešila na svou (relativní) beztrestnost. Tím, že už v 15 můžeš být za svoje průšvihy trochu popotahovaný, myslím si, že na kdejakýho puberťáka to působí jako jakási brzda. Kdyby měli mladí 100% volnost, do 18 let by pěkně zvlčili :)))
4Kdo udělil odpovědi palec? atriplex, elektrikář, Jikra, Fidel
před 4925 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak jsem se nad tím zamyslel. Já si již vůbec nepamatuji kdy jsem jí dostal a použil.V 17 jsem jí poprvně stratil. Omlouvá mi jen to že to bylo před 50 lety
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek