Avatar uživatele
Koralek

Proč se drůbeží maso má krájet po vlákně?

Chápu, proč se hovězí a vepřové maso má krájet přes vlákno, ale proč se to nedělá i u drůbežího? Tam se naopak doporučuje po vlákně. Jaký to má smysl?

Zajímavá 0 před 3624 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Asi je to lepší.,museli k tomu dojít asijci,co maso připravují dlouhá léta a je jedním s rybamy jejím nej,masem.K rychlé­mu tepelnému zpracování surovin, typickému pro čínskou kuchyni, je nutno suroviny předem nakrájet na relativně malé, ale úhledné a stejně velké kousky jako jsou: nudličky, krychličky nebo plátky aj.
Nudličky – ťis krájíme po vlákně z předem odtučnělého a odblaněného masa, jsou dlouhé 6 cm a 2 mm silné.
Kostičky – ting o velikosti 1 cm krájíme z lehce nožem naklepaného plátku, mohou být i velmi drobné nakrájené z plátků asi 2 mm tenkých; jsou vhodné pro různé ragů.
Plátky – pchien připravujeme asi 2 mm tlusté, o velikosti 3×5 cm a pro usnadnění krájení si pomůžeme zchlazením masa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek