Jde o lednici Whirlpool s mrazákem a systémem NO FROST PLUS. Takže tam dochází k automatickému odmražování. Co ale nechápu je, že většinou to proběhne bez povšimnutí, ale jindy vyteče z pod lednice loužička. Proč jenom někdy?
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? dudu, redy, JájsemRaibek, marci1, anonym před 2923 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Protože je víc namražená a voda, která odteče do nádobky nad
kompresorem, se nestačí odpařit, ale nádobka přeteče.
Koukni občas na hladinu vody v nádobce a případně hadrem odeber.
Neuškodí občas protáhnout dírku v lednici.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Čisti pravidelně odpouštěcí trubičku, občas se to přicpe a pak to vyteče najednou.
0 Nominace Nahlásit |
Možná se mýlím, ale… Odmrazování funguje tak, že voda uvolněná z výparníku skapává do vymezeného prostoru a odtud úzkou trubičkou putuje do sběrače umístěného na zádech chladiče ledničky. Není-li prováděna pravidelná údržba, odtok se ucpe a poté voda čurá po stěnách chladící skříně přes dveře ven.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Další příčinou, řekl bych nejčastější, je to, že se potravina dotýká výparníku, po kterém v mezicyklech teče voda a ta se dostane jinam, než do sběrného kanálku.
0
před 2923 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Díky všem, to se mi ulevilo. Já už měl bobky, že chladnička je nachlazená 🙂 Já v tom případě taky častěji čůrám. Mě nejvíc mátlo to, že k tomu dochází jenom někdy. Asi to závisí na tom kolik vlhkosti si do mrazáku vložím, nebo vpustím s okolním vzduchem