Avatar uživatele
Visla

Proč se mi udělal na koláči „brousek“?

Pekla jsem koláč – lité těsto a tvarohová vrstva a mezi těsty se mi po upečení udělal brousek (snad se tomu tak říká). Nevíte, čím to může být?

Zajímavá 0 před 1652 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Také někdy peču, ale bez brousku :)
Mé dávné zkušenosti:
Stává se, když člověk příliš brzy otevře a nahlédne do trouby. Těsto se „srazí“. Když se bouchne dvířky trouby během pečení (při kontrole, obracení atp.). Když se příliš brzy (horký) koláč rozkrojí.
Tvarohová náplň by měla být tužší, zrádné bývá použití vaničkového tvarohu, přílišným rozředěním mlékem (smetanou)
Někdo pak „přihustí“ pudinkem, solamylem, maizenou (bývá i součástí receptů), dalším vejcem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Škoda, že jste sem nedala fotku. Ilustrace chutného koláče může zlepšit náladu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek