Jednak se ztrácí přirozeně, není to zcela uzavřený systém. Druhak
může být nějaká netěsnost ve spojích a kapalina tudy uniká (tipuji).
Zkontroluj pod stojícím autem vozovku a hledej u chladiče, nejlíp ale bude
servis.
0 Nominace Nahlásit |
Hlavně do toho nedávejte žádné přípravky alespoň do té doby než zjistíte co je příčinou. Když vám to po dolití vydrží dva týdny, tak pravděpodobně půjde o nějakou malou dírku, kterou to odkapává. Kontrolujte asvalt pod autem, jestli se někde neobjeví loužička. Příčiny můžou být
Ty přípravky jsou jakési lepidlo, které dokáže zalepit otvor do určité velikosti- takže se hodí na nouzovou opravu dírky v chladiči a krom toho to zanese celý vodní systém. Osobně bych raději vyměnil chladič.
0 Nominace Nahlásit |
no, může tam být netěsnost.
Zkontroluj jestli se ti nedostává voda do oleje – emulze pod
víčkem (olej)
0
před 4097 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
14 dní a sucho? ..tak to máš v chladicím systému díru, dolij a jeď do servisu. Jo a kdyby jsi hladala vodu v oleji, tak na tom víčku, kde se olej dolévá, by sice bylo zevnitř trochu emulze bílé barvy, ale ty litry vody z chladiče tam nehledej, jeď do servisu, musíš ,)
0
před 4097 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Existuje přípravek,který tam naleješ a bude to OK,ale jak se přesně jmenuje to teď nevím..ale dost si ho servisáci chválí a i bratr měl tenkrát dobré zkušenosti..
0
před 4097 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
máš tam díru,ikdyž malou. Najít a chladič se dá zavařit,bývá měděný nebo hliníkový nebo oelový, špatnou hadici vyměnit. Každopádně ti to někde zdrhá,voda v chladiči vydrží xx měsíců,nemůže zmizet během 14 dnů.
ještě že mám auto co má motor chlazenej vzduchem. Tatra 813 8×8
0
před 4096 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Měl jsem podobný problém, bál jsem se že mě oprava chladiče vyjde pěkně draho, ale nakonec jsem to dokázal opravit svépomocí, protože jsem na https://kralmotoru.cz/media/oprava-chladice-jak-na-to narazil na super návod, díky kterému jsem to zvládl já jakožto manuální antitalent.