hanulka:
syntetický je asi škodlivý vše.
odpustíme-li úvahu o tom, že i kouření je škodlivé (dnes jako
všechno, vždyť jenom tím, že se projdeme po ulici, do plic nabereme hafo
karcinogénů z výfuků aut), zjistíme, že dnes je velké riziko vůbec
žít, je toho hodně málo, co neškodí.
Doplňuji:
tak tohle si neodpustím!!!
syd:
u kuřáků není rakovina samozřejmější!
každý máme v sobě buňky, ze kterých je naše tělo, a některé se
prostě zblázní.
Rakovinu v sobě tím pádem máme každý (znám nekuřáky, kteří umřeli
ve 30ti na rakovinu plic), je to jenom blud, který se stává jakýmsi kodexem.
Zabíjí i cukr, tuky, stres, práce, láska a hafo jiných věcí!
nebýt kuřáků (a ochlastů, automobilistů a jiných plátců
nespravedlivých daní), zdravotní reforma by byla nutná už dávno, protože
ti „zdravě“ žijící by se neměli za co léčit!
takže na můj balíček cigaret mi laskavě nešahejte, platím si za něho, i za léčení (za 30 let práce jsem marodil asi týden, a vy?), i za léčení lékařů (těch nekuřáků), kteří mne budou (možná jednou) léčit.
uf, omlouvám se za tón, ale tohle mne dožralo.
Upravil/a: arygnoc
0 Nominace Nahlásit |
Naopak -kuřáci potřebují více batakarotenu než nekuřáci
syntetický BK je škodlivý a to nejen pro kuřáky /o něm se hlavně píše , že by jej neměli kuřáci užívat/ pokud užíváte přírodní BK ten je neškodný
doc MUDr.Pavel Kohout Ph.D. píše-
Při zkoumání efektu cigaret jsou v literatuře rozporuplné názory. Na
podkladě znalostí o kouření cigaret a vzniku rakoviny plic, kancerogeneze,
vznikl předpoklad, že antioxidanty, jako jsou karotenoidy ( beta.karoten ),
budou mít antikancerogenní účinek. To je ostatně doporučováno
i v mnohých pracích.,
Na druhé straně se objevily práce o toxicitě větších dávek betakarotenu
u kuřáků cigaret. Tnto efekt byl vysvětlen zablokováním efektu,
v okamžiku, kdy se dostatnou karotenoidů do liposomů. Proto je v současné
době přijímán názor, že vyšší dávka karoteinodů podaná kuřákům
vede ke zvýšenému riziku vzniku rakoviny plic. Podle těchto studií však
lze předpokládat, že vitaminy v přirozené formě (ovoce a zelenina),
zvláště pokud jsou zde obsaženy i další vitaminy, mohou naopak vést ke
snížení rizika vzniku rakoviny.
0 Nominace Nahlásit |
Tak to slyším prvně. Čím víc „přírodních“ vitamínů ap., tím líp pro každého, kuřáka i nekuřáka !
0 Nominace Nahlásit |
Protože užíváním vitamínu A se u kuřáků mnohonásobně zvýší riziko rakoviny. A to nejenom u kuřáků (u těch je samozřejmě riziko ještě vyšší), ale obecně jsou vysoký dávky vitamínu A škodlivý a v podstatě karcinogenní. Viděla jsem o tom jeden hodně obsáhlej dokument BBC.
arygnoc: Asi jste mě špatně pochopil, nikdo vám nevyčítá, že
kouříte (I když byste neměl, ale jestli si chcete úmyslně ničit zdraví,
je to samozřejmě vaše věc). Odpovídala jsem na otázku podle mýho
nejlepšího vědomí a svědomí. Ano, jak jste řek, rakovinu může dostat
každej, i ten kdo nekouří, já ale tvrdim, že vysoký dávky vitamínu
A zvyšujou u kuřáků pravděpodobnost onemocnění a podporujou nádor.
A že je u kuřáků vyšší pravděpodobnost rakoviny i jiných
obzvláště plicních onemocnění, rozhodně blud neni
"Mnohé studie dokázaly, že kouření má přímou souvislost se vznikem
bronchogenního karcinomu. Kuřák, který vykouří dvacet cigaret denně, má
přibližně třináctkrát vyšší riziko vzniku plicní rakoviny než
nekuřák. Z dlouhodobých kuřáků onemocní rakovinou plic asi 25 % "
http://nemoci.vitalion.cz/rakovina-plic/
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Beta-karoten
0
před 4828 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |