Zamilovat se do herce nebo jiné veřejné osobnosti je poměrně běžná věc, obzvláště u mladších lidí, a obecně se to považuje za normální součást dospívání. Tento druh lásky je známý jako „parasociální vztah“. Parasociální vztahy jsou jednostranné emocionální interakce, kde jedna osoba projevuje zájem a investuje čas a energii do „vztahu“, zatímco druhá strana, v tomto příměře celebrita, si toho často není vědoma.
Přitažlivost k hercům nebo celebritám může pramenit z mnoha důvodů. Někteří lidé jsou přitahováni k jejich fyzickému vzhledu, jiní k jejich talentu nebo charakterům, které hrají. Herci jsou často zobrazováni jako úspěšní, charismatickí a atraktivní, což jsou vlastnosti, které mnoho lidí považuje za přitažlivé. Navíc, sledováním filmů a televizních pořadů se můžeme cítit, jako bychom tyto postavy skutečně znali a byli součástí jejich života.
Jednou z důležitých věcí, které je třeba si uvědomit, je, že tato „záliba“ nebo „zamilovanost“ je často dočasná. Pro většinu lidí, zvláště pro mladé, je to jen fáze. Jak zrají a rozvíjejí se jejich skutečné mezilidské vztahy, jejich zájem o celebrity obvykle upadne. Každý je však jedinečný, takže délka této fáze se může lišit.
Co se týče hledání herců jako idolů, to je často důsledek touhy se ztotožnit s někým, kdo je úspěšný, oblíbený nebo obdivovaný. Herci a celebrity také často představují určité ideály nebo aspirační vlastnosti, které lidé mohou toužit napodobit. Také nám může být příjemné mít někoho, koho můžeme obdivovat a podporovat.
Je však důležité si uvědomit, že skutečná osoba za veřejnou postavou může být velmi odlišná od svého veřejného obrazu, a je důležité rozlišovat mezi postavou, kterou hrají, a reálnou osobou.
0
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě to díky tomu, že herec ve filmu působí daleko charakterněji než průměrný člověk. Vypadá v díle moc dokonale. Přitom v reálu může být naprosto průměrný.
0
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to normální, pokud objekt zájmu není sériový vrah nebo jiný
psychopat.
Třeba mně se každou chvíli líbí někdo jiný, podle toho jaký seriál
zrovna sleduju. A to mi už dávno není -náct. U mě je to dáno dáno tím,
že s oblíbenou postavou trávím několik hodin týdně. Ovšem je to jiný
vztah, než kdyby mi bylo 14 nebo 15 let.
A jak dlouho to potrvá než se odmiluješ? Myslím, že až dospěješ, budeš
mít jiné zájmy.
Upravil/a: quentos
0
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobře namaskovaná postava v dobrém oblečení dobře nasnímána kamerou, k tónu vhodná hudba, prostředí a srdíčko buší a my obdivujeme postavu. Je pak zajímavé se po letech podívat na náš idol a divíme se.
0
před 5 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1716 | |
marci1 | 1093 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
zjentek | 715 | |
ivzez | 715 | |
iceT | 689 | |