Pokud je zelenina zmražená a hned je tepelně upravená, nezničí to
v ní všechny potřebné látky? (Pokud předpokládáme, že v té mražené
nějaké jsou)
Doplňuji:
cochee – děkuju za vyčerpávající odpověď 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: marketa54321
Zajímavá 0 před 3878 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já začnu zmrazováním: nejdůležitější je potravinu zmrazit co nejrychleji, tak se tvoří krystaly ledu co nejmenší a neroztrhají buněčné struktury v potravině. Pokud by se to stalo, z jídla by byl po rozmražení „blemc.“ Totéž ale nastává při opačném dění, tj. tání – voda má při přibližování se teplotě tání tendenci měnit vnitřní strukturu a rekombinovat z malinkých krystalků na větší a výsledek by byl stejný jako při pomalém zmražování. Takže – co nejrychleji zmrazit, co nejrychleji i rozmrazit. Rychlé rozmrazování moc nejde aplikovat u masa, kterého většinou bývá větší kus než zeleniny.
0 Nominace Nahlásit |
Zase nějaká pověra a vynález typu perpetum mobile.
K degradaci vitaminů dochází při tepelném zpracování ( vaření)
zeleniny ať to rozmrazuješ jak chceš. Něco málo se zničí i při tom
zamražení.
Rozmrazit ji musíš tak jako tak.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |