Četl jsem o bylinkách, maceraci, luhování a u většiny by se dalo zjednodušeně říci- přelít, spařit ovšem ne déle než 10 min. protože pak se již vyloučí třísloviny (většina recepisů pak takový výluh doporučí spíše k vnějšímu použití protože pro taniny již vnitřně prý není moc vhodný), ale…
Přece co se samotných tříslovin (taninů) týká, tak na jejich prospěšnost coby rozvinutá společnost pějeme spíše samou slávu, než naopak, to znamená považujeme je spíše za velmi prospěšné, než neprospěšné. Proto souvislostem nerozumím>>> https://botanic.cz/slovnik-pojmu/trisloviny
Nenašel by se zde někdo přes výživu, kdo by osvětlil? Děkuju.
Zajímavá 0 před 337 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano,
nehrozí žádné zdravotní riziko, ale čaj může být hořký. Tedy, pokud
nejsou v čajových lískách/bylinách nějaké toxické látky.
Překročení doporučené doby louhování, mění chuť k horšímu.
Důležitá je často i počáteční teplota.
3Kdo udělil odpovědi palec? cochee, paul1, cappuccino
před 337 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vo vašej otázke ste si hneď aj odpovedal: „aby se z nich do výluhu k pití nezačaly uvolňovat „škodlivé“ třísloviny“ …jednoducho, po takomto prílišnom vyluhovaní čaj stráca svoju čajovú chuť.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |