Avatar uživatele
anonym

Proč se po medu nekazí zuby?

Doplňuji:
Nasel jsem prave usek v jednom clanku.

Nejlépe je konzumovat med, který není starší než jeden rok a neprošel tepelnou úpravou. V kuchyni ho lze používat nejen do čaje, ale i do mléčných výrobků, neboť nekazí zuby. Med často používáme při pečení a na marinády při grilování, a proto je potřeba připomenout, že tím se účinné látky medu neznehodnotí. I ve formě medoviny si med zachová své léčivé účinky.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3837 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Tyler Durden

Jak jste k tomuto názoru dospěl?
Osobně si nemyslím, že by med byl nějakou výjimkou. Možná, ale opravdu možná, že může nepatrně působit proti bakteriím zubního plaku, ale to by byl tak zanedbatelný vliv…
Nespoléhejte na to.
Doplňuji:
Díky za doplnění, ale skutečně se domnívám, že se jedná, řekněme o pověru nebo hodně zjednodušené a velmi nadsazené tvrzení. Možná chtěl autor pouze naznačit, že je nutričně vhodnější než rafinovaný cukr.

Zkuste se zeptat zubaře na příští preventivní prohlídce, co vám na to řekne 🙂
Schválně nezapomeňte 🙂

Upravil/a: Tyler Durden

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Myslím si, že po medu se kazí zuby. Doporučuje se dítěti nenamáčet třeba večer dudlík do medu, aby se mu nekazily zuby.
Doplňuji:
http://m.rozhlas­.cz/strednicechy/hub­netezdrave/_zpra­va/proc-sladit-medem--1236849

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek