Doplňuji:
Nasel jsem prave usek v jednom clanku.
Nejlépe je konzumovat med, který není starší než jeden rok a neprošel tepelnou úpravou. V kuchyni ho lze používat nejen do čaje, ale i do mléčných výrobků, neboť nekazí zuby. Med často používáme při pečení a na marinády při grilování, a proto je potřeba připomenout, že tím se účinné látky medu neznehodnotí. I ve formě medoviny si med zachová své léčivé účinky.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3819 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak jste k tomuto názoru dospěl?
Osobně si nemyslím, že by med byl nějakou výjimkou. Možná, ale opravdu
možná, že může nepatrně působit proti bakteriím zubního plaku, ale to
by byl tak zanedbatelný vliv…
Nespoléhejte na to.
Doplňuji:
Díky za doplnění, ale skutečně se domnívám, že se jedná, řekněme
o pověru nebo hodně zjednodušené a velmi nadsazené tvrzení. Možná
chtěl autor pouze naznačit, že je nutričně vhodnější než
rafinovaný cukr.
Zkuste se zeptat zubaře na příští preventivní prohlídce, co vám na to
řekne 🙂
Schválně nezapomeňte 🙂
Upravil/a: Tyler Durden
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si, že po medu se kazí zuby. Doporučuje se dítěti nenamáčet
třeba večer dudlík do medu, aby se mu nekazily zuby.
Doplňuji:
http://m.rozhlas.cz/strednicechy/hubnetezdrave/_zprava/proc-sladit-medem--1236849
Upravil/a: marci1
0
před 3819 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |