Je to pravda,nebo se to jen tak říká?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10, otaznik007, Miky S před 4365 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nikdy jsem neslyšela, ale zajímalo mě, zda je to legenda nebo pravda. Hledala jsem v anglickém zdroji, našla podobnou otázku. .
Kolik pavouků spolyká za rok průměrný člověk?
Neupravený strojový překlad, snad pochopíte. Kopíruji celé, protože se občas stane, že zdroj nejde ptevřít.
Když jsem byl malý kluk, pamatuji si s opravdově debaty se svými přáteli přes kolik pavouci lidí polknutí během spánku. Argumenty se pohybovala od 4 pavouků požití ročně, k plnému libru pavouků požití v životě. To, co jsme všichni věděli, že pro jisté bylo, že jsme polykat pavouky ve spánku, pravděpodobně téměř každý večer.
Dospělí nejsou o nic méně naivní, než děti, zřejmě, jak je znázorněno Lisa Holst, fejetonista pro PC Professional časopis v brzy 1990. Holst chtěl ukázat, jak citlivé lidé měli přijmout jako fakt, žádné prohlášení, které četl na internetu, nebo v e-mailu. Pro ilustraci, když napsal seznam „faktů“ a statistiky, včetně pamlsek našla ve starém textu o hmyzu folklóru: průměrný člověk spolkne 8 pavouky ročně. Jak Holst předpověděl, byla prohlášení ochotně přijal jako fakt, a rychle se rozšířil po celém internetu.
Ale je něco pravdy na městské legendy? Je to pro nás možné spolknout pavouky během spánku?
Můžete odpočívat v míru, protože šance na vaše polykání pavouka,
zatímco vy spíte téměř žádné. A já jen říct téměř nic, protože
nic není nemožné, myslím. Není jediná studie byla provedena k dnešnímu
dni vyčíslit pavouci lidé vlaštovku během spánku. Proč nejsou vědci
studující tento jev? Vzhledem k tomu, že prostě nestane! .
Aby bylo možné polykat pavouka ve spánku, by množství nepravděpodobných
náhod mají nastat v pořadí. Museli byste se, že spí s ústy dokořán
dost. Pokud pavouk lezl na obličej a přes rty, byste pravděpodobně cítit,
takže pavouk by měl přistupovat vás sestupně od stropu nad vámi na
hedvábnou nití. Pavouk by měl zasáhnout cíl – ústa – úvrati, aby se
zabránilo lechtat vaše rty. A pokud to přistálo na jazyku, vysoce citlivý
na povrchu, byste cítit jistě. Takže pavouk by měl přistát na zadní
straně krku, aniž by se čehokoli dotkl na cestu dovnitř a pak budeš muset
spolknout.
Ale skutečný spodním řádku je toto: pavouci se nebude dobrovolně přistoupit k ústí velkého predátora. To je, jak pavouk nás vidí, po tom všem, jak velké, horkokrevný, ohrožující bytosti, které by mohly sníst. Co motivace by pavouk mít pro procházení do úst?
0 Nominace Nahlásit |
Tak to jsem nikdy neslyšela. Ve svých letech bych těch pavoukú měla mít v sobě už pěknou řádku.
0 Nominace Nahlásit |
někde sem viděl dokument ve kterém bylo, že každý člověk sní za život ve spánku hrozně hmyzu, z toho to asi může vycházet
0
před 4365 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No jo, pavoučí turistika… aneb když jde tento osminohý hmyz ze stanice Rty přes zastávku Jazyk až do Krku… fuj! Nechci vidět Ústa v noci!
0
před 4365 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek