Mám velkého psa, zlatého retrývra. A všimla jsem si, že zatím co bílé děti se k němu vrhají, chtějí ho hladit, tak romské se hystericky drží rodičů nebo křičí. To samé dělají i dospělí romové, vyhýbají se mi obloukem, když jdu se psem.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? BENYTA, briketka10 před 4433 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Možná proto, že někteří se celé generace právě psy živili a třeba
to tak dělají dodnes. Nemají proto ke psům vztah takový, jako lidé
ostatní. Tím pádem se to dědí a děti pokud vidí rodiče, že se bojí,
bojí se také.
Doplňuji:
Omluva za hrubku především ))
Psi se také k nim chovali jinak, než k ostatním. Psi jsou totiž citliví
na pachy, způsob pohybu atd. Oni byli pro ně zkrátka jiní a často na ně
již předem vrčeli.
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
U násse vždyckytvrdilo, že z dob kdy cikáni kradli slepice a koně, které hlídali psi.Mají to za ty generace zakódované a strach a respekt ke psům v nich zůstal dodnes. Ostatně -kradou také dodnes! Cikáni…:D
0 Nominace Nahlásit |
Protože psi nemůžou být obvinění z rasismu.
5Kdo udělil odpovědi palec? iwetax, samicek333, briketka10, SonsyMite, Kamionacka09
před 4433 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nekoukáš na pohádky? Pes cejtí čerta na sto honů.
(a v pohádkách většinou platí rovnice čert = zlo)
0 Nominace Nahlásit |
Pamatuji si to naopak. Měli jsme doma na statku dva německé ovčáky,kteří v pohodě ohlídali slepice,králíky,ap.,před nenechavými lidmi. Většinou to byli cikáni a ze psů měli hrůzu.A co vím,všude kde se objevili v dobách,kdy ještě kočovali,jediná obrana byl pes.Ten strach v nich zůstal dodnes.
4Kdo udělil odpovědi palec? iwetax, anonym, bolak, briketka10
před 4433 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Třeba se bojí, že je cvičený na černou zvěř
2Kdo udělil odpovědi palec? BENYTA, briketka10
před 4433 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jsem na tom úplně stejně. Doma máme také zlatého retrívra a v okolí domu romy, kteří se ho hrozně bojí a co teprv, když mu dám košík nebo haltinu. Už mě jedno romské dítě zkoušelo se svým psem provokovat, že prý jeho pes je hodnější, tak jsem tomu našemu sundala košík a zeptala se, jestli to chce zkusit. Hned sebral psa a utekl. A přitom ten náš je mazel a košík nosil jen kvůli tréninku, aby mohl do autobusu nebo tramvaje :)
0
před 4432 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám křížence Rottweiler vs Amstaff se Středoasiatem, fenka, bezkonfliktní, milá, děti si ji mohou hladit a dělat ji cokoliv, ale jakmile vidí – cítí cikána, je to konec. Má to v sobě, ani učit jsem ji to nemusel učit. Hodná holka to je 🙂 A cikáni se ji vyhýbají obloukem. A dělají jen dobře.
0
před 4427 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek