Lucyfer

Proč tolik doktorů odmítá vzorek moči od menstruující ženy?

Já si vždycky připadám jako nějaká špína.
Mně přijde přirozené, automatické, že se nemám dotýkat vnitřku zkumavky, vždy si umeju ruce, umyji i sebe (kupodivu i vím jak na to), používám tampony (šňůrku držím raději ještě na straně)… O tom mi je poněkud trapné povídat v ordinaci. Jednou jsem se tuším zmínila a zdravotní sestra řekla, že i tak tam může něco být. Já si jsem docela jistá, že nebylo.

Neřeknu, kdyby šlo vysloveně o nějaké hormony, látky, které by mohly v tomto období zkreslovat výsledek…

Případně co je za problém napsat poznámku ke zkumavce, od koho je? Resp. že měla dotyčná periodu. Kdyby našli krev, nebudou to brát jako relevantní výsledek… a třeba bych za pár dní přinesla vzorek jiný…

Zajímavá 0 před 818 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Kazatel

Přesně jak si napsala, může tam být třeba krev. Ty myslíš, že se ty rozbory platí pro srandu králíkům? Pokud tomu nic nebrání, klidně ten odběr moči tejden navíc vydrží.

0 Nominace Nahlásit

da ny

I naivnímu trubkovi, snadno dojde, že poud se posílá moč na kultivaci do laboratoře apod. Je součástí vyšetření i přítomnost krve (/močové cesty, onko a jiné problémy). Během menstruace se tělo „čistí“, může dojít ke zkreslení výsledků (zbytečný „nález“) a přítomnost krve je jaksi logická.
Některé věci musíte prostě přijímat, jako hotovou věc, osvědčený fakt. Zbytečně nehloubat, z neznalosti, nad nesmysly.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Lucyfer

Ptala jsem se, zdá mám přijít teda jindy… ale zdá se, že jim bude stačit jen krev (odběr).
Taky by na to mohli třeba upozornit předem (ikdyž není jisté, že mi to vyjde do termínu… a možná se budu stejně přeobjednávat).

Nový příspěvek