Avatar uživatele
ptáč

Proč v restauracích nečepují kefír?

Zajímám se teoreticky o alternativní výživu, poslední dobou o houbě která z mléka vytvoří kefír. Dostal jsem tibetskou houbu, tak začínám s praxí. Někde jsem se dočetl, že kefír má obsah alkoholu kolem 3 %. Tudíž je to alkoholický nápoj a kefír za volant nepatří. Kefír bych uvítal i v hospodě, ne jen v krabici.

/ale samo že mě chutná zřejmě proto, že nějaký alkohol obsahuje. To by podporovalo myšlenku českého antinotorika, že jsem alkoholik.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3340 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Nechci být sprostej, ale jinak se to napsat snad nedá :D
Stačí, že je před hospodama nablito, natož, aby tam bylo ještě nasráno :D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Kdo by to v hospodě pil?
Od chlastání kefíru jsou mléčný bary nebo potraviny,ale do hospod bych tohle projímadlo netahal.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

to seš asi sám, rozhodně jsi v silné menšině a co z toho plyne… že ho budeš dál chlastat doma z krabice a ne někde v hospodě 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Kefír mám taky rád – ale působí na mne poněkud projímavě (a myslím, že nejsem sám) – takže by v hospodách ´znásobit´ toalety…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

pro malý zájem a malou trvanlivost, restaurace není mléčný bar

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

http://www.co­toznaczy.com.pl/wp-content/upload­s/2011/12/xd-300x300.png

před 3340 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Samozřejmě piju český pivo.

před 3340 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ptáč

Opravuji co jsem si nezapamatoval. Na počátku 20. století dosahoval kvašený kefír v malých mlékárnách 1 % až 2 % alkoholu, ale kefír vyráběný komerčně moderními metodami má díky snížené době kvašení méně než 1 % alkoholu.

http://www.kombucha-kefir.wz.cz/ke­firka.html

před 3340 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek