Co jsem zjistil na infolince – viz DISKUZE.
Zajímavá 0 před 1269 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Keplere tuhle “otazku” beru jako tvuj pokus o osvetu. Jde o klasicky pokus o phishing, dalo by se rici ucebnicovy. Nic nikam nezadavat, k zadne vyhre ve skutecnosti nedoslo.
0 Nominace Nahlásit |
Platby kartou u normálních obchodníků jsou poměrně bezpečné. Ale promiň, řešit výhru od Apple na nějakém webu befelemepeseveze.com …
0 Nominace Nahlásit |
Jasný podvod. Apple nezasílá takové e-maily, ten ze zákaznického centra je jasně falešný. Platit kartou jedině u ověřených prodejců. Když si nejsem jistá, zda je nějaký e-shop nebo prodejce v pořádku, hledám recenze na internetu. Lepší se x-krát zeptat, než naletět.
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy objednané ani neobjednané zboží neplatím kartou ani předem převodem, vždy pouze na dobírku. Pokud tenhle způsob prodejce neumožňuje, ať si zboží nechá!
0 Nominace Nahlásit |
Jak jsem mezitím zjistil na infolince banky, taková platba kartou je normální a bezpečný způsob (na to jsem se ptal). Fígl je v tom, např. že ti pak budou strhávat další peníze z účtu. Nedostal jsem žádné obchodní podmínky a navíc uvedený web vůbec nepatří Applu. Takže jasní podvodníci.
Fígl je hlavně v tím, že netušíte, komu platíte. V rámci platební brány by měl být obchodník jasně identifikovaná, ale … Takže problém není v placení kartou, ale v placení kartou na podezřelých webech.
Tak velká firma a pro takovou skvělou nabídku využívá anonymní doménu zaregistrovanou před pár dny z Lotyšska, to jsou věci, co ,,,? ;-P
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |