Jestliže jsem majitelem objektu a chci pronajímat byty,musím mít k tomu nějaké oprávnění(živnost).Pokud někdo pronajímá byty a je vlastníkem nemovitosti,musí z nich odvádět daň z příjmů?Pokud neodvádí,poskytne mi FÚ informace?Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4745 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na pronájem vlastního majetku podle §9 nepotřebujete ŽL, pokud pronájem není předmětem vašeho podnikání. Jestli budete mít příjem nad nezdanitelný limit, musíte podat DP a zaplatit daň z příjmu. Z pronájmu se neplatí sociální ani zdravotní pojištění. Můžete uplatnit odpisy a prokazatelné výdaje nebo 30% paušál. Forma prokazování výdajů není stanovena, nemusíte vést daňovou evidenci ani účetnictví.
4Kdo udělil odpovědi palec? Kerberus, Michal Kole, savana, anonym
před 4745 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nechtěla by jste těch informací nějak moc ?
Ohledně vašeho pronajímání vám informace poskytnou. Daň by jste odvádět
měla. Jakou formou je jenom vaše věc.
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, pronajímání nemovitostí se věnuji již několik let. Největší výzvou je najít spolehlivé a dlouhodobé nájemníky. Osvědčilo se mi důkladné prověření zájemců, včetně referencí od předchozích pronajímatelů. Pokud máte víc nemovitostí, tak bych vám doporučila, abyste si najala správu nemovitostí, která se o všechno bude starat za vás a ušetří vám spoustu času.