Dobrý večer, přišlo mi oznámení, že mi alternativní trest proměnili v trest ve věznici s dozorem. Mám psychické problémy už několik let a užiívám léky. Do toho se musím stěhovat, neboť mi nebyla prodloužena najemní smlouva. Mám dvě dětičky a nevím, jak rychle mi přijde výzva k nástupu do vězení. Jak bych mohla získat více času, abych si ještě doma dala vše do pořádku? Děkuji
Prosím poraďte jsem zoufalá. Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3332 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Viděl bych to tak, že během pár dnů nebo týdnů vám přijde výzva k nástupu do výkonu trestu. Tam bude několikadenní lhůta, kdy musíte nastoupit. Kdy ta výzva přijde, to je těžko odhadnout, záleží na rychlosti a elánu soudu. Obávám se, že možnosti dát to nějak dohromady jste už vyčepala. Jediné co by mohlo mít efekt, ale nezaručuju to, je, že byste poslala na soud nějakou žádost, klidně volnou formou, kde byste uvedla svoje problémy s tím, že budete připravená k nástupu dejme tomu za měsíc a ať vám tedy laskavě nedávají bližší termín. Třeba se slitují ale třeba taky ne.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?selenor Nahlásit |
Požádat soud o odklad trestu s uvedením důvodů. Soud důvody posoudí a rozhodne buď o odkladu nebo žádost zamítne.
0 Nominace Nahlásit |
klumprt: a dobrý by bylo tam někde nakonec připsat: „o termínu nástupu do výkonu trestu mě prosím informujte písemně, a to minimálně 3 měsíce předem, jinak nezaručuju že mi to časově vyjde“ 🙂
Mám vůbec právo žádat o odklad? Já totiž nemám odvolání jen do tri dnů podat stížnost nic jiného tam není a ještě je tam psáno že stížnost má odkladný účinek.Vubec se v tom neviznam.
Stížnost můžete podat a odkladný účinek znamená, že dokud nebude
rozhodnuto o stížnosti, tak rozhodnutí o přeměně trestu není
vykonatelné, tzn. že před tímto rozhodnutím určitě do vězení
nenastoupíte. Může to tedy nástup oddálit, ale v případě, že bude
stížnost zjevně neodůvodněná může být rozhodnuto velice rychle, během
pár dní. A soud, podrážděn nesmyslnou stížností může hned vydat
výzvu k nástupu, čili v konečném důsledku to nemusí znamenat žádný
odklad.
Stížnost podávejte pouze v případě, že jste přesvědčena, že
rozhodnutí o přeměně trestu bylo nesprávné. A raději po poradě nebo
prostřednictvím právníka.
Žádost o odklad je něco jiného. Zde jde jenom o oddálení toho dne D,
který jednou tak či tak nastane a kdy se budete muset hlásit do vězení.
Měla by být odůvodněná nějakými konkrétními vážnými důvody.