Doplňuji:
Nemuzu to nikde najit
moc dekuju
Zajímavá 0 před 4326 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pro představu.
Tvrdost vody způsobují hlavně sole vápníku , hořčíku, železa a
manganu.
Tvrdost vody se rozlišuje na tvrdost
přechodnou, kterou způsobují hydrouhličitany.
Tato tvrdost se dá odstranit zahřátím vody !! Hydrouhličitany přejdou na
nerospustné sole a vyloučí se z vody. K jejich úplnému odstranění by
bylo třeba tyto nerozpustné sole odfiltrovat. Jinak se usazují na stěnách
nádoby ve které se voda hřála. Viz. kovové trubky s teplou vodou nebo
boiler.
Dále na tvrdost trvalou, kterou způsobují
sírany. Tuto tvrdost nelze odstranit zahřátím !!
Jde ji odstranit pouze přídavky chemických látek . Tato voda není
vhodná ke konzumaci.
Viz. tolik frekventovaný Calgon ! Musela by následovat filtrace a stejně by
pitná voda vyhovující normě nevznikla,
Také ji lze odstranit iontoměniči a revezní osmózou. Takto upravená voda
ale je vlastně demineralizovaná a také se nehodí se pro konzumaci.
Celková tvrdost vody je součet přechodné a trvalé trvrdosti.
Tvrdá voda má 6 – 18 německých stupňů, měkká pak méně jak 6 něm.
stupňů.
Pitná voda má být tvrdá !!!! a samozřejmě bakteriálně nezávadná.
Všchny ostatní magnetické a jakési elektronické metody v žádném případě tvrdost vody neodstraní.
0 Nominace Nahlásit |
ta 2. otázka – podle mě existuje 5 druhů – velmi měkká, měkká, středně tvrdá, tvrdá, velmi tvdrá. Pokud potřebuješ pouze dvě tak to bude asi tvrdá a měkká
0
před 4326 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2636 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |