Avatar uživatele
Deli

Prozradíte svůj nejlepší či nejoblíbenější recept na džem či marmeládu nebo ovocné želé?

Nebo jen napište, jaké potraviny z tohoto sortimentu máte rádi, z jakého ovoce… Hledám inspiraci a děkuji za všechny Vaše odpovědi!
Doplňuji:
Děkuji, hrušková povidla zkusím určitě, možná i tu citronovou marmeládu, zajimavá každopádně je. Co šťávy, vyrábíte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Deli

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanulka11, Protiva, anonym, Damiana, anonym před 4477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

U nás chutnají moc domácí hrušková povidla -jak na vdolky,lívance , do perníku apod…
Pak dělám marmeládu z bezinek a jablek a moc chutná na škvarkovém koláči – jako borůvková – jinam ji nepoužívám
Doplňuji:
Dělám šumivou limonádu z květů bezinek a likér z bezinek /černých zralých kuliček / ,ale šťávu ne -to u nás nepijeme .

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Mám ráda citrónovou. Nakrajím na tenká kolečka citrony (nejlépe v bio kvalitě nebo hodně dobře vydrhnuté) i se slupkou, zasypu cukrem, přiklopím a dám pomalu vařit. Citrony se úplně rozvaří a džem krásně zhoustne. Nic jiného tam nepřidávám. Je to vynikající hořkosladkokyselá záležitost nejen třeba do krémů nebo k namazání na lívanečky, ale také dokonalá lahůdka ke grilovanému candátovi (nebo jiné dravější rybce)…:-)

Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka dělá takový hustý džem z rebarbory a jahod – je to výborná kombinace.
Šťávy nedělám, jednou, dvakrát akorát z černého bezu. 🙂

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

V Kuníně jsem měla na zahradě spousty ovoce. Nejraději jsem měla směsi z libovolných podílů malin, jahod, taiberek, ostružin.
Vede u mne ale jablečná marmeláda, kde se ze sladkých, dobře vyzrálých jablek polovina množství nastrouhá a druhá polovina nakrájí na malé kostičky. Vařením se ta nastrouhaná jablka rozvaří, kostičky zůstanou. Je výborná na cokoliv, ale nejlepší na palačinky se šlehačkou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Na marmelády,džemy a sirupy lze využít všechny druhy ovoce.Dobré jsou i míchané,záleží na tom,jaké suroviny jsou k dispozici.Např. k ostružinám přidávám banány,nektarin­ky,dýni,jablka,re­berboru a jiné,k meruňkám také,co je zrovna dozrálé,švestky s jablky.chutná je i marmeláda z rajčat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
johana 56

ad.hanulka11 :je příprava hruškových povidel podobná jako u švestkových?I já bych je ráda vyzkoušela,dkuji.

před 4475 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek