Rokio

Pustil jsem mladý pár do paneláku ze slabomyslnosti? Pokud něco provedou, budu za to stejně odpovědný jako oni?

Když jsem dnes šel do panelového domu, kde bydlím, tak jsem před vchodovými dveřmi uviděl mladý pár. Muž mi řekl, že si někde nechal klíče. Tak jsem je pustil dovnitř.

I když jsem měl k tomu dobré úmysly, tak budu potrestán kupříkladu za loupež, pokud oni se vloupou do cizího bytu? Dostanu stejně přísný trest jako ti dva, jestliže jim vina bude prokázána?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Savier před 10 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Kelt

Snad znáš lidí ze vchodu. Pokud vím, tak ve Znojmě není mrakodrap a v jednom vchodě zase tolik lidí nebydlí. Měl jsi se zeptat, kde bydlí a jak se jmenuje nebo ke komu jde. Když si zapomenu klíče, tak se do bytu nedostanu. A když tam někdo je, tak zazvoním dole a domluvím se s tím, kdo v tom bytě právě je. A že jsi je pustil dovnitř, to byla tvá dobrá vůle. Zloději se dostanou i přes vchodové dveře , na někoho zazvoní. Ani pro profíka není problém se dostat do vchodu. Pokud to byli zloději a něco se ve vchodě ztratí, tak když to policie zjistí, zavolají si tě jako svědka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Savier

Pokud spáchají trestný čin, policajti si tě zavolají „na kobereček“, pokud tě uvidí soused nebo kamera jak si je pustil do bytu. Myslím si, že bys ale figuroval jen jako svědek.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Jasně, jsi teď komplic! 😵😵

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Jak dlouho v tom dome bydlis, ze neznas sve sousedy? Kdyz nema klice, tak se ani do bytu nedostane! Kazdopadne je to podezrele.
Existuje vubec den, kdy ty nemas s necim problemy? Chdit pres ulici, predbihat lidi, zdravit, poustet do baraku?? Ty musis mit pestry zivot.
Jen nam to sem nemusis vsechno psat. Zacni si psat denicek a pak si to po roce po sobe precti. Sam uvidis, jak je to napinave a zabavne!!

0 Nominace Nahlásit

Syd

Ne, nebudeš.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Jednal jsi v dobré víře. Když člověk nepáchá žádné zlo, tak ho obvykle ani nečeká od druhých. To může být trochu potíž, že naletí. To ale není trestné.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek