Mám několik týdnů na to, abych zpracovala 10–15 minutový referát na občanku. Témata byla libovolná a já si vybrala Islám. Ráda bych k němu na začátku řekla nějaké zajímavosti, ale bojím se, že se budou spolužáci nudit. Kdybych je zahlcovala černými stránkami tohoto náboženství, zkrátka různých krutostí a násilností, které nám přibližují média, to by je asi alespoň trochu zajímalo. Já jim chci ale Islám přiblížit z té dobré stránky. Nechci jim vnucovat politiku, ani moc informací z Wikipedie. Chtěla bych jim svým referátem říct, že není pravda „co muslim, to terorista“. Jak ale na to? Existuje nějaká literatura, dokument nebo jiná možnost, jak tohle náboženství podat v lepším světle?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4438 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na jednu stranu ti chválím, že ses rozhodla pro téma, které není ani pro tebe úplně jednoduché, ovšem na druhou stranu o to víc to bude i pro tebe složitější. Píšeš, že na přípravu máš několik týdnů a jeho prezentace by měla trvat 10–15 min, tak si myslím, že máš na přípravu času dost. Já jsem se nejvíc překvapivých a zajímavých informací o islámu dozvěděla od jednoho rodilého Afganistánce, od jednoho Jordánce, který má českou maminku, od vojáků ze zahraničních misí v Afganistánu, od jednoho uprchlíka ze Sierra Leone. Každý z nich měl jiný náhled, rodinný a společenský původ i náboženské cítění a porovnáváním informací jsem si za tu dobu udělala vlastní názor a dozvěděla se mnoho zajímavého. Někoho takového jistě ve svém okolí najdeš a dozvíš se co potřebuješ a co budeš chtít svým spolužákům sdělit.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Nemůžu ti odpovědět na tvou zprávu, nelze tě kontaktovat. Můžu tě s někým kontaktovat, ale nejde ti psát ani zde vnitřní poštou.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |