Mohli byste mi, prosím, uvést odhadové ceny, na kolik by mě vyšla
rekonstrukce chatky, přístavba 1. patra, nová střecha a obnova sklepa,
rekonstrukce zahrady (vybavení nářadí, místo pro pěstování), nový
bazén a pergola?
Chtěl bych znát jen odhadové ceny u každého bodu rekonstrukce…
Děkuji :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4964 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odhadnout to je těžké bez konkrétních znalostí,rozměrů,umístění v terénu,atd. Ale co vím naprosto určitě je,že kdybych měl ještě někdy ten šílený nápad něco rekonstruovat,tak volím srovnání se zemí a novou stavbu.Je to levnější a bez zbytečných nervů a přehmatů.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím ,že i takhle orientačně je velmi složité cokoli napsat ,
nepíšete ,kde se chata nachází , je-li ze dřeva , či zděná, chceteli
stavět sám , či si necháte postavit …
třeba pergola může vyjít cca od 15 000 kč do neomezené ceny dle
velikosti a materiálů , bazén , od nafukovacího za 3000kč po 250 000kč se
zastřešením , skleník od cca 5000do 50 000kč domek na nářadí se dá
sehnat kolem 7000kč rozměrů 2×2 metry , ale může být i za 50 000kč dle
vybavení- el atd
0 Nominace Nahlásit |
Není lepší se podívat do nabídek firem, spočítat si sám plochy zdiva, střechy atd? Navíc každáý dobrá stavební firma umí udělat předběžnou kalkulaci. Jen pro příklad jakou chcete střechu – rozdíl je i desetinásobný nebo co chcete za vybavení do zahrady – jen rozdíl v ceně třeba rýčů může být třeba třínásobný. Bazén – chcete bazén a nebo biorybníček?
0 Nominace Nahlásit |
Na toto by vám asi spíše lépe odpověděli v nějaké stavební firmě a hlavně by bylo potřeba chatu i vidět. Nehledě na to, že ten odhad ceny záleží na spoustě faktorů. Například jaká střecha? Chcete jít do pálené tašky nebo spíše plechové střechy, viz https://www.stavmat.cz/sortiment/plechove-strechy ? To tu cenu také může hodně ovlivnit.
Kupoval jsem zahradní domek na míru od firmy Delta Svratka, doporučuji se také podívat http://www.domky-delta.cz/zahradni-domky-ekonomik-cenove-vyhodne-domky/