V drtivé většině takovéto přátelství pokračuje týden, dva telefonáty, a vytratí se to nějak do ztracena. Proč se lidé takto trápí? Nebylo by snazší udělat jasný konec za nějakou životní etapou? Vždyť i při jasném konci se za pár měsíců, let, desítek let můžou střetnout a začíst přátelský vztah od začátku, víceméně bez problémů s dřívějším vztahem.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kapka před 3548 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Se svou bývalou přítelkyní jsme se rozešli v přátelském duchu a chvíli po tom byly tendence z její strany se sejít na kafčo. Nakonec k tomu nedošlo a už 6let o ní nic nevím. Pro mě je to dávno uzavřená kapitola a kromě toho, přátelství s bejvalkou zrovna neprospívá novému vztahu.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě je lehčí udělat tečku, ale pokud jsou ve hře děti, tak je ta tečka nemožná.
Často vidím, jak se exmanželé vzájemně trestají přes děti a ty dětí tím trpí podstatně více, než rodiče:-(((
0 Nominace Nahlásit |
ani pred ľúbostným vzťahom ani po ľúbostnom vzťahu priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje, priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje ako také vôbec.
totiž v tomto „priateľstve“ VŽDY jednému z jeho aktérov city prerastú v niečo viac (nehovorím o sexe, hovorím o vzťahu, citoch) a tým pádom sa vzťah stáva asymetrickým (vzťahovo).
väčšinou – dámy prepáčia, bývalá láska upevnená spoločným životom u žien prerastie skôr v nenávisť, ako v nejaké trpené spoločenské vzťahy (údajné priateľstvo, i keď sa jedná iba o spoločenské vzťahy [napr. na pracovisku]).
to ľúbivé „buďme alespoň přátelé“ často je iba rozumný/rozumový vzťah rozumnej komunikácie a kontaktu – napr pri „požičiavaní“ si spoločných detí po rozvode – ale i tam často práve ženy bývajú nepriateľskejšie (nenávidia) a hádžu polená pod nohy, kde sa dá (ale sú takí i niektorí muži).
takže ono >láska je najvyšší cit< natoľko neplatí, pretože často platí postupnosť
známy → kamarát → láska moja → nenávidím ťa
;-Q
0 Nominace Nahlásit |
Ne.
Přesto normální přátelský vztah po nějaké době funguje.
Je to celkem logické – partnera si vybíráme podle nějakých
předností,
které nezmizí kvůli tomu, že vztah nevyšel. Pokud jsem v tom člověku
měla čeho si vážit, lze si téhož vážit i po ukončení vztahu …
Příčinou toho, co zmiňuje Arygnoc po skončení vztahu –
nenávisti – je
podle mne nezralost (někdy i pocit ukřivděnosti) jednoho nebo obou.
Přátelství mezi mužem a ženou funguje, sama mám několik přátel,
s nimiž vždy
šlo o přátelství. Všechna tato přátelství trvají několik desítek let
a moc si jich – přátel i přátelství vážím.
3Kdo udělil odpovědi palec? huxa, Dochy, zzzlatokopka
před 3547 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy tohle neříkám, a návrh odmítám. Jednoduše už jí nechci nikdy vidět abych neměl opět bordel v hlavě :)
0 Nominace Nahlásit |
Jen jakási morální útěcha,ale rozchod je rozchod.
2Kdo udělil odpovědi palec? zzzlatokopka, marci1
před 3548 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ivzez:
ako žena máte výnimočný náhľad („Je to celkem logické“…) – pretože drtivá žien slovo logika nepozná (bez urážky, dámy, je to iba konštatovanie), ale city/pocity ich ovládajú vcelku spoľahlivo.
;-Q
Neumím posoudit, jak dalece je to vyjíimečné.
Ale napadá mne, že by to mohl být jeden z důvodů,
proč „mi fungují“ přátelství s muži …
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |