Co si myslíte o používání rostlinného nebo olivového oleje na opalování ? Já jsem minulý rok byla u moře a první 3 dny jsem se spálila i s krémem s vysokým faktorem. Pak jsem zhnědla (mám dobrý fototyp) a všichni mi říkali jestli chcu být hezky opálená ať se natřu olejem na smažení. 20 minut jsem ležela na slunku a byla jsem černá jak bota. Co si o tom myslíte? Děláte to taky tak ? Myslíte,že je to zdravé? Já myslím, že na tom nic špatného není, aspon teda mě to nijak neublížilo, ale hodně světlým lidem,kteří jsou jak sýr by určitě mohlo. :D Díky za odpověď
Zajímavá 0 před 4160 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Určitě to neublíží, natřít se olejem určeným do kuchyně. Ale taky nepomůže, možná zvláčnit kůži, ale nemá to ochranný faktor. Já volím kvalitní osvědčený opalovací přípravek s UV filtrem.
0 Nominace Nahlásit |
Oleji chybí právě ochranný faktor, který by tě chránil před ozonovou dírou a následky přímého slunečního záření, které může až po letech, po 10, 20 letech, způsobit zhoubné nádorové onemocnění. Neriskovala bych hlavně u moře, kde je intenzita slunečního záření velmi silná.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |