Dobrý den budu se rozvádět, manžel měl byt před uzavřením manželství, během něj byt doplácel. Bydlíme ve 3+1 v Praze 4, manželé jsem 13 let a máme syna(12let). Manžel si přeje, abych byt opustila, že mi dá částku 300.000, jenže za to žádné bydlení neseženu.Poraďte mi prosím, jak se zachovat.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5404 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Řekl bych že na to pomalu žádná odpověd není -bud se poradte s pravnikem nebo muzete po nem chtit vic jina pomoc neni
0
před 5404 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nezní zda za těch 300.000 Kč sežene bydlení, ale zda se jedná o spravedlivou částku pro majetkové vypořádání.
Pokud se oba chcete rozvést a pokud je to i v zájmu nezletilého syna…což kromě něho samotného bude muset posoudit i nestranný zástupce (úředník), který bude dítě zastupovat u soudu při eventuálním rozvodu…, tak pak bude nezbytné, abyste se DOHODLI na majetkovém vypořádání.
Doporučuji, abyste se nejprve dohodli na spravedlivé částce vyrovnání za ´doplacení´ na byt během manželství. Dejme tomu 350.000 Kč.
Pak bude vhodné, abyste se v zájmu dítěte dohodli na případné spoluúčasti manžela na pořízení vašeho nového bytu pro vás a vašeho syna. Ta spoluúčast může být různá od půjčky manžela až po ručení manželem na úvěr či hypotéku atd. atd.
0
před 5403 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek