Avatar uživatele
anonym

Ryby-kuchyňská příprava.Jak jednoduše připravit ryby,údajně „ostroretky“?

Sladkovodní čerstvé ryby nemívám často ,navíc tento druh vůbec neznám.Ryby jinak konzumujeme poměrně dost a nejvíce nám chutná jednoduchá úprava.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, terry, anonym, anonym, Ied, anonym, boIak, HIada před 4617 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Jako kluk jsem je často nosil domů, stačilo jen osolit, opepřit, pokmínovat.
Buďto jsme je připravovali přímo u vody nad ohněm, nebo doma se ještě pokapaly citronem (pokud byl), obalily v mouce a osmažily po obou stranách na pánvi.
Přílohou byly většinou brambory, u vody pak chleba ))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Mám velmi dobrou zkušenost s rybkami pod krustou. Filety naskládám do máslem vymazané formy, osolím, pokapu citronem a navrším směs (rozmixovaný toastový chléb s trochou olivového oleje, bylinkami podle chuti a lžící parmazánu nebo pecorina – nebo můžeš s chlebem rovnou použít i hotové pesto). Pěkně přitlačím na rybu a upeču dozlatova. Chutná mi to ještě víc, než klasický trojobal. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ondra07

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené na oleji.
4 ks ostroretky
1 ks citrónu
hladká mouka
pepř
sůl
olej na smažení

  1. Vykuchané ostroretky zbavíme hlavy a ocasu, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
  2. Rybí maso osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
  3. Porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji tak, aby ryby mírně zezlátly, pak je dopečeme, na mírném plameni, dokud maso nezměkne.

Dobrou chuť. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bobule

Nejlepší ji máte připravit klasicky..
osolíte, opepříte, a trošičku pokapejte citronovou štávou. Nechte tak půl hodinky vstřebat. Já ještě používám na ryby i na sladkovodní, karibské koření, je úžasné.
Pak ji vemte, lehce obalte v mouce, prudce ji opečte a nakonec na nějakém mírnějším plaměni nechte „dojít“ dokud nezměkne.
K tomu třeba salát, brambor, kaše…

A pak jsem ještě našla jeden cizí recept, může být dobrý :
Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kostičky.

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou.

Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Pokapeme citronem a vložíme na pánev na zeleninu a ovoce. Směs okořeníme, přidáme kečup a vodu a lehce mícháme tak dlouho, než ryba změkne. Přibližně 8 minut.

Ostroretku na zelenině a ovoci podáváme s těstovinami nebo rýží.

Zdroj: http://recepty­.vareni.cz/os­troretka-na-zelenine-a-ovoci/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Bohemico, nejchutnější úpravou ryb se mi zdá je pouze naporcovat, osolit, případně jemně dokořenit (záleží na vlastní chuti čím) a bez obalování opéct na másle. U chuťově nevýrazných ryb přikápnu ke konci pečení trošku bílého vína a nechám ho vydusit. Zkoušela jsem různé složitější recepty, ale u ryb mám ráda, když vynikne jejich skutečná chuť.

před 4617 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Děkuji za pomoc,také máme nejraději jednoduché úppravy.Tak také ryby dnes skončily-bylo to moc dobré a ještě zbylo i víno! :D

před 4616 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek