To bys musel čaj vařit pod tlakem. Přes 100° se dostane voda v parním kotli. Při stovce voda vaří. Čaj pijeme tak, abychom se neopařili, přiměřeně teplý. Každý to může mít jinak. Někdo snese teplejší, jiný ne.
Upravil/a: elkon
4Kdo udělil odpovědi palec? Rokio, aliendrone, Ametyst, Savier
před 477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Savier, ty jsi robot?
3Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Savier, marci1
před 477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Škodí. WHO: Moc horké pití může vést k rakovině.
Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje před příliš horkými
nápoji, které podle ní mohou způsobovat rakovinu jícnu. Riziková je
přitom teplota nad 65 stupňů, ne samotné pití. Káva nebo čaj, které
mají normální teplotu, karcinogenní nejsou, uklidňuje WHO.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1818169-who-moc-horke-piti-muze-vest-k-rakovine
😕
3Kdo udělil odpovědi palec? da ny, aliendrone, Savier
před 477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ro je nesmysl. Voda se začne zhruba kolem 100 stupňů odpařovat. Čaji e jedno jak je horký a tvé tělo může vypít pouze tak teplé, jak se přizpůsobí.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Savier
před 477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Gratuluji, jsi možná první člověk (?), který čaj vaří v papiňáku.
😉 😁 😁
Který model Terminátora jsi (když máš plechový zažívací trakt – viz
pití 160° teplého čaje)? 😉 😁 😁
2Kdo udělil odpovědi palec? Savier, cappuccino
před 477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Savier, cos to zase vymyslel za kokotinu!? 🤦🏽♀️
Čaj se vaří tak, že se naleje do samovaru voda, samovar se uvede do činnosti strčením šňůry do zásuvky (sovětský výrobek – debiluodporny), jak voda vaří, tak se nechá chvíli povařit, pak se samovar vyřadí z činnosti vytažením šňůry ze zásuvky a zaleje se – zavarka, nebo přímo čaj.
Nic lepšího nevymyslíš, protože nijak jinak (komfortně) nepřevaříš vodu. Voda převařením měkne, a čím měkčí voda, tím lepší čaj. 🤷🏽♀️
To se bavíme o čaji červeném, nebo pu erh. Čaje zelené, bílé a olongy se zalévají vodou studenější, cca 60 – 80°C. Taková voda se vyrobí, že se po té, co se samovar vyřadí z činnosti vytažením šňůry ze zásuvky, naleje ta voda do nějaké vhodné nádoby, třeba do konvice, a tam počká, až se ochladí na požadovanou teplotu.
Pokud zaleješ čaj vodou spíše k 80°C, získáš silnější odvar, ale o to méně výluhů získáš. A naopak, z vody kolem 60°C získáš slabší odvar, ale o to více výluhů získáš.
U 玄米茶 záleží, jednak, na druhu zeleného čaje, který je smíchán s rejží, 煎茶 je lepší louhovat spíše při nižší teplotě, 番茶 spíše při vyšší teplotě. Rejži je to jedno, ta rozchodí obojí.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že ano, já piju jen vlažný, nebo už studený. Nedávno jsem četl, že lidem stačí jeden litr vody (čaje, kávy, polévky atd) denně. Stali jsme se prý obětí podvodné kampaně výrobců pití.
0 Nominace Nahlásit |
Teplota nápoje, kolem 65°C, zejména na lačný žaludek (ráno), je stejně nebezpečná, jako chladné nápoje z lednice.
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1321 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 947 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |