Mléko je v krabích koupené v Lidlu.
Doplňuji:
Mléko má 1,5 % tuku
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: Michal Kole
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, anonym, Elk před 5055 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
jistě tvaroh jsem kdysi dělávala, když mi mléko zkyslo, ale to nebylo ještě pasterizované a bylo tučné . Záleží jaké máte jestli je s malým množstvým tuku nebo tučné. Zkysané mléko jsem nalila na cedník do kterého jsem dala utěrku a nechala jsem do druhého dne vykapat .Pak jsem v utěrce vyždímala . V utěrce zůstal tvaroh. Máslo jsem tedy se přiznám nikdy nedělala, ale myslím,že je k tomu potřeba tučnější mléko. Jistě někdo své zkušenosti s tím napíše.
Ten tvaroh nebude kvalitní, můžete z něj vyrobit budapešťskou
pomazánku na chleba.
Doplňuji:
Ještě doplním, že pokud mléko z krabice, které je zkyslé otevřu -má
nepříjemnou hořkou chuť. Asi bych z něj nic nevyráběla.
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Krabicove mleko je odstredene,nema kvalitu a hustotu.Tak ze,maslo asi ne,no a z tvarohu mozna tak kysela brecka.
0 Nominace Nahlásit |
Z krabicového mléka nic neuděláš. Když se zkazí, tak zhořkne, nezkysne. Musel bys mít mléko přímo od krávy – od chovatele.
0 Nominace Nahlásit |
Chutné máslo a tvaroh by se určitě dal vyrobit z mléka prodávaného v nedávno zprovozněných „mlékomatech“, ovšem chtělo by to udělat kalkulaci. Manželka občas kupuje domácí tvaroh od majitelů malých farem a ten je vynikající. Pokud jde však o pravé tradičně vyrobené domácí máslo, tak si nejsem jist zdali by každého nadchlo, protože má jinou chuť než průmyslově vyráběné. Za pokus a poznání to však určitě stojí.
0 Nominace Nahlásit |
Máslo lze vyrobit několika způsoby z mléčného tuku ( nikoliv mléka).
Mléčný tuk je třeba nejprve oddělit od mléka a zkoncentrovat.
V domácích podmínkách je to sběr smetany (mléčného tuku) z mléka od
krávy nebo také odstřeďování tohoto mléka. Smetana má až 40%
mléčného tuku.
Pamatuji výrobu domácího másla stloukáním smetany získané odstřeďením
kravského mléka.
Získalo se máslo a podmáslí. Podmáslí je vynikající potravina a
podávala se jenom s brambory. V domácím podmáslí byly běžně kousky
másla.
Krabicové mléko je již odstřeďěné a hlavně
tepelně upravované pasterizací!!! a určitě i chemicky.
Kupované máslo je také chemicky upravované – ztužované,
Domácí máslo je žluté, dobře se roztírá a mně chutnalo.
0 Nominace Nahlásit |
Máslo určitě ne, smetana je pryč a o tvarohu bych taky pochyboval, dost
blbě se dělá z obarvené vody i když je plnotučné…
P.S. Mám zkušenost, že i ze sušeného to nejde… ha ha
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |