Zajímalo by mě, proč všichni v KLDR tolik truchlí kvůli smrti Kim čong Ila? Vždyť za jeho vlády žili všichni v chudobě – toto mi nejde do hlavy
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? quentos, eLx, fcoop, casey před 4704 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je vidět, že jsi nezažil vymývání mozků. A navíc jsou to záběry a reportáže korejských zpravodajců.
0 Nominace Nahlásit |
Jenomže oni si nemyslí, že žijí v chudobě, (nebo minimálně to, že je to něco špatného). Za komunismu média informovala o škodném americkém broukovi, a to byl jen „slabý odvar“ totality – nechci vědět, co píšou v KLDR o zbytku světa, jak tady umíráme a můžeme za všechno špatné, co se u nich stane. Bohužel jim nezbývá nic, než tomu věřit. Kdybys lidem ve středověku navrhnul, aby zrušili církev, nastolili demokracii a zavedli lidská práva, asi by tě zlynčovali, protože něco takového bylo nemyslitelné pro obyvatelstvo žijící skoro tisíc let podle určitých pravidel bez možnosti porovnání s jiným způsobem života. Jsem velice pesimistický, co se týče svobodné budoucnosti Severní Koreje, protože než si ti lidé zvyknou na zrušení izolace, tak to tam USA a Rusko buď celé skoupí, nebo rozkradou…
0 Nominace Nahlásit |
jak píše venkovan
teď jsem si vzpomněl, jak nám na jedný hodině filosofie Kroupa vyprávěl, že za Stalina, když skončil Stalinův projev a všichni „radostně“ tleskali, tak ten, kdo přestal tleskat první, byl poslanej do gulagu.. někdy to nadšení (nebo naopak smutek) nemusí bejt zase tak real, jak na první pohled vypadá.. a strach dokáže divy..
4Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole, chudst, casey, SeptikB
před 4704 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na Kubě je k vidění něco podobného. Ale je tam hodně znát severní soused – USA. Lidi většinou vědí, ale bojí se.
0 Nominace Nahlásit |
Protože brzy nastoupí ještě tvrdší diktátor a lidičky musí ze strachu hrát divadlo. Ty asi nepamatuješ smrt Gottwalda nebo Brežněva, co ?
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4704 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ti lidé nemají srovnání,jako máš ty. Já zažil totalitu u nás,takže vím trochu co to znamená.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |