Avatar uživatele
HZK

Snáší zázvor vroucí vodu?

Je dobré zelévat zázvor vroucí vodou (co se týká prospěšných látek v něm), nebo spíše zchlazenou na 70–80°?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 3303 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Odpoveď byla označena jako užitečná

ano a zázvor snáší i vroucí mléko- s cukrem, skořicí a kardamomem je to ideální medicína na a proti prochladnutí v sychravém, větrném počasí, které právě nastává.
Zajímavost: Existuje ájurvédský recept, kde se mimo zmiňované píše i o plátcích citronu, ale vzhledem ke kvalitě místně dostupných surovin se toto nevyplácí- medicína z „našeho“ mléka a „našich“ citronů se srazí. To proto, že mléko není mléko a citron není citron, bohužel to ale nemohu vysvětlit (bylo by to na pár celodeních přednášek), mohu jen konstatovat, že je to tak- praxe.
Zpět k tvé předchozí otázce: existuje jednoduchý indikátor, jak vcelku primitivně ověřit, zda zázvor po spaření vroucí vodou skutečně desinfikuje, či nikoliv- najemno nastrouhej 5gramů kvalitního zázvoru (lžičku) a přelij čtvrt litrem vroucí vody. Nechej 5min. stát, event. dle chuti oslaď. Pak posrkávej, event. nech vychladnout a pak pij. Pokud tě zázvor pálí, tak desinfikuje, pokud ne, něco je špatně a desinfekce neprobíhá ;)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?HZK Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Nezakládej nové otázky, ale použij Doplnění nebo Diskusi k té původní…
😉

Jo – zázvor snáší spaření vroucí vodou bez problému, pro použití jako kloktadlo či čaj jej ale nevař.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek