jirka F

Stalo se vám, už že jste museli zadávat kód PUK, nebo jste si úplně zablokovali SIM kartu?

Protože jste třikrát neuhodli kód PIN.

Zajímavá 0 před 2 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

Ne,
vím, že potřetí je dobré, jet u PINu, doma, na jistotu (uschovaná kartička). Nebo ho mít u sebe.
Asi nejsem zmatkař.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
led

Zabúdať je ľudské, ale aj vytvoriť si nezabudnuteľnú pomôcku na spomienku je ľudské. Preto buďte človekom a pomocou nezabudnuteľnej pomôcky sa vám zabudnutá spomienka zobudí..

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

elkon

Celá léta jsem nepoužíval pin v telefonu, bylo pro mě jednodušší, telefon nezamykat. Nebyl žádný důvod a používání bylo rychlejší. Nyní jsem začal používat Google Pay, tak musím telefon stále odmykat. A protože je to tak časté, tak ten kód nelze zapomenout.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ne

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Jo.
Když jsem místo PINu k simce s naprostou jistotou, že je to správně, zadával PIN k telefonu. Naštěstí jsem našel kartičku.
Manželce zablokovali SIM děti, když se na telefon chtěly dostat. Tam to bylo horší, šlo o služební telefon, ale povedlo se to vyřešit poměrně rychle.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Pokud tam nemas bankovnictvi, tak je zbytecne mit PIN. Jenom to zdrzuje.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Zase se nudíš? 🙄😅

Kdysi dávno, bylo to tím, že jsem našel starou SIM kartu a chtěl jsem z ní vytáhnout kontakty. Vrazil jsem ji do čtečky SIM a USIM na počítači, otevřel program a „enter PIN code“. A já ho, samozřejmě, po těch letech nevěděl.

No tak jsem zkusil tři nejobvyklejší kombinace: 0000, 1234, 1111. Nevyšlo to.

Tak jsem to pak neřešil, protože to byla stará SIM karta, ještě EuroTelu, dávno operátorem zablokovaná, tak nebylo možné zavolat na linku a nějak o ten PUK žádat (jinak to jde, přes SIM ID a nesmí jít o anonymní kartu; v nejhorším se dostavíš na pobočku operátora s dokladem a oni ti ten PIN najdou).

Po nějaký době jsem našel takovou tu papírovou kartičku, na který byl jak PUK, tak PUK2. Byla v hromádce papíru k tý SIM kartě, byla tam i informační brožura EuroTelu s PrePaid tarify a reklamou „Jste dost sexy na Juice?“ 😂

Jinak v normálním životě ne, ani mne moc nenapadá, jak by se mi to mohlo stát. PIN kódy mám dva, 4-místný a 6-místný, zapomenout je opravdu nejde, mám je, prakticky, ke všemu, kde se takové kódy zadávají. Pak mám 7-místné heslo, které ale není „pepÝk“, nebo něco podobného, je to něco jako „z12C3×9“, a to mám dlouho, opět, nejde na to zapomenout.

Zbytek hesel je generovaných a pravidelně měněných. A i kdybych ho zapomněl, vymazal se mi záznam atp., existuje cesta, jak ho obnovit.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek