Zdravím, na jaře jsem úspěšně odmaturovala a chystám se na VŠ, jen zápis mam až 10.9. platí mi i během těch 10 dnů status studenta? Neboli, že nebudu povina za těchto 10 dnů platit zdravotní pojištění a uhradí ho za mě stát? Nebo se musím přihlásit na úřad práce, abych nemusela platit?
Děkuji za odpověď
Statut studenta a zápis na VŠ
Zajímavá 0 před 1895 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Najdete si v odkazu na článek Status studenta 2019 – do kdy jste studenty po maturitní zkoušce
"Když jeden stupeň nebo fázi studia zdárně dokončíte a po prázdninách pokračujete v další, zdravotní pojištění řešit nemusíte. O prázdninách mezi maturitou a podzimním nástupem na vysokou nebo vyšší odbornou školu vám zůstává status studenta a dál za vás platí stát.
Totéž platí, když po bakaláři pokračujete v magisterském studiu. Nebo si třeba po jednom bakaláři střihnete dalšího na jiné škole. Platí tu jen zmiňovaný limit šestadvaceti let.
Jestli po prázdninách v dalším studiu pokračovat nebudete, můžete počítat jen s omezenou dobou hájení, kdy se stát ještě postará. Její délka záleží na tom, jakou školu jste právě ukončili."
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek