Avatar uživatele
anonym

Švestková přesnídávka – poradíte, jak na to?

Ahoj, máme hodně švestek. Dá mi někdo recept na švestkovou přesnídávku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5532 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
alenka901

přímo přesnídávku jsem nenašla ale tento recept je podobný
nutela ze švestek
Ingredience:
cukr krupice 1 kg
kakao 200 g
švestky 1 kg
Postup přípravy receptu:

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Pak přes jemné sítko přecedíme.

V hrnci smícháme švestkové pyré, kakao, cukr a vaříme při mírné teplotě asi půl hodiny.

Teplou hmotu na nutelu ze švestek rozdělíme do čistých uzavíracích skleniček a sterilujeme přibližně 20 minut.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lencis

Já ji dělám takto:

CCa stejné množství očišťených jablek a vypeckovaných a omytých švestek vařím do poloměkka (ne příliš dlouho a jen v nejnutnějším množství vody).
Po té vše rozmixuji (poslední dobou ani ne úplně do hladka, ale to záleží na tom pro jak staré dítko to budete dělat). Vodu neslívat!!!
Po té dle množství přidám trošku gustinu (čistý kukuřičný škrob) a ještě chvilku za stálého míchání povařím do jemného zhoustnutí. Lze osladit, ale já nesladím, když nejsou jablka kyselá tak to vůbec není potřeba.

Naplním do skleniček od výživy a po vychladnutí mrazím. Připadá mi to lepší než zavařovat, ale samo ani s tím by neměl být problém.

Když slijete před mixováním část vody, není potřeba zahustit, ale mě přijde toho výluhu líto 😉 a s tím „pudinkem“ je to dobré.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dandi

Univerzální návod na jakékoliv ovoce.

5 kg ovoce

trochu vody

3 vanilkové pudinky

1/2 kg cukru

Různé ovoce vaříme 20 minut s trochou vody, vanilkové pudinky uvaříme v 1 1/2 l št'ávy, kterou pustilo ovoce a 1/2 kg cukru. Ovoce rozmixujeme a přidáme pudink uvařený ze št'ávy z ovoce a cukru. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

2,5 kg vykrájených švestek, 0,5 kg cukru, 2 vanilkové pudinky, 3/4 l vody
Vykrájená švestky nakrájíme na menší kousky a s vodou rozdusíme. Přecedíme a rozmixujeme. Ve šťávě uvaříme pudink a vychladlý zamícháme do rozmixované směsi a přidáme cukr. Důkladně promícháme a plníme do skleniček, sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Pokud chceme udělat jinou příchuť, je možné přidat kompot nebo syrové ovoce, které je však nutné rozdusit spolu s švestky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek