Je to to samé nebo se to v něčem liší?
Doplňuji:
A lze získat mošt i nějakým mlýnkem jako je na maso? Myslím ručně bez
použití energie.. akorát že by z toho tekla šťáva a to „maso“
byl odpad?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga před 3731 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud jde o stejná jablka, má i štáva (mošt) z nich vytlačená
stejné složení…
Výtěžnost (stejných jablek) je pak dána lisovacím tlakem.
Doplňuji:
http://www.nadobi-ivka.cz/Mlynky-na-maso-a-ovoce/1118-Mlýnek-na-ovoce-odšťavňovač-odlévaný
Z toho „masa“ můžeš udělat třeba džem nebo přesnídávku (nebo
nacpat ´do bečky´).
___
Jen – „bez použití energie“ – někdo tou klikou točit musí…
;-D
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Ano jde to i ručně. Pomlet na masovém mlýnku a výslednou směs znovu přejet na ručním mlýnku s bočním sítkem, který se používá na odšťavení rybízu.
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, johana 56, bolak
před 3731 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rozdíl je v tom, že pokud to děláš sám doma, tak určitě víš,
z čeho to je 😁
Ručně to můžeš dělat třeba starým lisem na víno.
Doplňuji:
P.S: použít mlýnek na maso jako odšťavňovač je nesmysl, poněvadž ten
surovinu jen ‚mele‘ a výsledkem není šťáva, ale kaše ☹
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
V moštárně vám můžou mošt přefiltrovat a sterilizovat.
0
před 3730 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
K tomu doplnění: nejlepší je drtička a pořádný lis, něco takové: http://www.hobynaradi.cz/cs/sberace-a-lisy-ovoce/2625-lis-na-ovoce-bp-6-gude.html
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |