Avatar uživatele
ptáč

Tak. Zbytečné vysvětlování že slunečnicový olej není na smažení, lepší řepkový.Jste zastánci olivového a slunečnicového?

http://dieta.vi­talia.cz/clan­ky/test-tuku-a-oleju-jak-to-vidi-technolog/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3862 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Smažím na sádle…
Domácím…
😉
Ale pokud jde o oleje – není olej jako olej (článek na tebou vloženém odkazu je poněkud tendenční – nebo aspoň dost nepřesný).
Kukni na http://dadala­.hyperlinx.cz/mas/mas­r0008.html – a porovnej si vlastnosti (pokud jde o smažení je bod dýmavosti stěžejní) jednotlivých typů olejů – byť i ze stejné suroviny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ten olivový, který je prodáván u nás, je odpad, který by spotřebitel v dané zemi nekoupil ani na mazání kol. Slunečnicový používáme do salátu, na majonézu, ale sádlo je sádlo!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Nesmažím na oleji, používám tuk na smažení. Oleje pouze do salátů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Na smažení i saláty používám jeden dražší ze slunečnicových. Je pravda, že při smažení musím více hlídat teplotu, ale klidně to dělám, poněvadž řepkový mně smrdí.
P.S.: podobných testů najdeš více a výsledky jsou často velmi rozdílné

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zbynas

Kupuju to nejlevnější.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Jsem zastáncem olivového oleje, který používám převážně ve studené kuchyni. Na smažení používám olej řepkový.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Smradlavý a za určitých podmínek zdraví škodlivý řepkový olej si může potravinářský průmysl nacpat do špic. Jo, jasně, smaž na olivovém, a zásadně panenském :DDD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Na oleji nesmažím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Smažím na sádle.
Olej kupuji pouze řepkový, pokud je možné si vybrat, tak bez genetických úprav plodiny. Do studené kuchyně i olivový (moc mi na rozdíl od oliv nechutná).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
KarolínaNovo

Já používám na smažení a vaření řepkový olej lisovaný za studena, který kupuju z https://www.zdra­vyolejzpolabi­.cz/za-studena-lisovany-repkovy-olej . Podle mě, je to nejlepší možnost ze všech olejů.

před 1968 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek