http://dieta.vitalia.cz/clanky/test-tuku-a-oleju-jak-to-vidi-technolog/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3909 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Smažím na sádle…
Domácím…
😉
Ale pokud jde o oleje – není olej jako olej (článek na tebou vloženém
odkazu je poněkud tendenční – nebo aspoň dost nepřesný).
Kukni na http://dadala.hyperlinx.cz/mas/masr0008.html – a
porovnej si vlastnosti (pokud jde o smažení je bod dýmavosti stěžejní)
jednotlivých typů olejů – byť i ze stejné suroviny.
0 Nominace Nahlásit |
Ten olivový, který je prodáván u nás, je odpad, který by spotřebitel v dané zemi nekoupil ani na mazání kol. Slunečnicový používáme do salátu, na majonézu, ale sádlo je sádlo!
0 Nominace Nahlásit |
Na smažení i saláty používám jeden dražší ze slunečnicových. Je
pravda, že při smažení musím více hlídat teplotu, ale klidně to dělám,
poněvadž řepkový mně smrdí.
P.S.: podobných testů najdeš více a výsledky jsou často velmi
rozdílné
0 Nominace Nahlásit |
Jsem zastáncem olivového oleje, který používám převážně ve studené kuchyni. Na smažení používám olej řepkový.
0
před 3909 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smradlavý a za určitých podmínek zdraví škodlivý řepkový olej si může potravinářský průmysl nacpat do špic. Jo, jasně, smaž na olivovém, a zásadně panenském :DDD
0
před 3909 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Smažím na sádle.
Olej kupuji pouze řepkový, pokud je možné si vybrat, tak bez genetických
úprav plodiny. Do studené kuchyně i olivový (moc mi na rozdíl od oliv
nechutná).
0
před 3906 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já používám na smažení a vaření řepkový olej lisovaný za studena, který kupuju z https://www.zdravyolejzpolabi.cz/za-studena-lisovany-repkovy-olej . Podle mě, je to nejlepší možnost ze všech olejů.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |