Kazatel

Také doma na úkor svých malých dětí vyjídáte lednici, zadlužíte je, zastavíte dům? Místo toho se trochu uskrovnit?

Zajímavá 0 před 621 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

A proč ne? Je to obvyklý jev současné doby.
Vím o řadě rodičů, kteří vyžírají dětem lednici, „sežerou“ jejich bonbony, sušenky a ovoce, které jim koupí nebo děti dostaly od babiček.
Kdo má hypotéku, byt nebo dům mu stejně nepatří. Když nemůže splácet, nemá nic.
Bytem/domem „jistí“ své půjčky (na cokoliv) mladí v dnešní době kde kdo…..
Jak to mám já (po 44,5 letech práce z toho i 29 let během ID 3. stupně), malé děti doma nemajíc:
Vychovala jsem 2 děti a umožnila jim VŠ vzdělání.
Bydlím v malém městském bytě (nebyla zde kuchyňská linka, dveře. vana má po zenit), zde jedno z nejdražších bydlení. Dosluhuje pračka a lednice, TV bude třeba ještě pořídit, telefon mám tlačítkový a „hloupý“ = bez internetu.
Nyní žiji ze starobního důchodu a chodím do zaměstnání. Druhý měsíc mám 2. zaměstnání i musím!
Manžel mne „neživí“ ani netáhne ke dnu….. Pracuji 4 a 3 hodiny denně. Stačím si mezi pracemi odpočinout, abych předčasně NEVYPUSTILA DUŠI 😉
O žebračenky nežádám. No, a jak to mám já, je tedy pro Vás zbytná informace. 😉
Zatím, jen společnost, stát vyžíral, vyžírá a okrádá mne.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
VaclavZeman

To já začal více a více jíst kvůli překladatelské činnosti. Překladatelství holt způsobuje obezitu. Mám z toho i dnu, cukrovku a prodělal jsem i infarkty. Pamatuji si, jak jsem končil jako překladatel a šel do školství, je to pár let nazpět. Tehdy jsem měl sto třicet kilo, hrozně mě bolela krční páteř a cukrovku se rozjížděla.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Moc nerozumím tomu, kam ta otázka směřuje, jaký je její smysl.

Jestli vyjídáš lednici „na úkor svých malých dětí“, tak to, prosím, nedělej, je to tuze ošklivá věc. 🤦‍♀️😡😡😡

Jestliže se předlužíš, či zastavíš dům, tak se to dá řešit insolvencí, ale pokud máš zastavený dům, počítej s tím, že insolvenční soud nařídí jeho dražbu. A platit z nezabavitelné částky při insolvenci komerční nájem není zrovna ideální způsob života.

A jestliže to dělají jiní: hleď si sebe, stejně to nezměníš.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
cochee

A co znamená to „také“ ve tvém dotazu? Je to „také“ = „jako já“? Tak pak s tím uskrovněním začni u sebe.

Nový příspěvek