Všiml jsem si dvou případů, které spolu – zdánlivě – jakkoli nesouvisí:
Nejprve byli rodičové v Tel Avivu vyzváni, aby koupili pro fakana samostatnou letenku. To odmítli, a bez jakýchkoli rozpaků, nebo skrupulí, prostě ponechali dítě, i se sedačkou, tam, kde zrovna bylo: před odbavovací přepážkou. A šli na odbavení sami. Však článek o tom je tady:
a tady je Kino, tak jako pro illustraci, o jak „velké“ dítě šlo:
https://www.youtube.com/watch?v=_JzeIvYf0Co.
Na druhý případ jsem narazil dnes: rodičové šli takto lyžovat, pro fakana asi neměli hlídání, no tak ho – prostě a jednoduše – nechali před horskou chatou a šli lyžovat. Dítě bylo dvouleté, v kočárku, a vůbec neměli problém s tím, že děcko je takto samo, bez dozoru, venku před chatou na mrazu, že se mu může něco stát, nebo ho někdo unést, že – dějí se i takové věci. Naštěstí občan pilný, oddaný trůnu, Josef Vyskočil zatelegrafoval na četnickou stanici, no a tak teďka hrozí rodičům pět let nápravného zařízení a dítěti, pro změnu, Klokánek. Však článek je tady:
Arciť je v tom značný rozdíl, tak jedno mají oba případy společné: dítě není auto, nebo třeba placatý přístroj, aby, v případě potřeby, se někde odložilo, nebo vyhodilo. Dávají tomu jména, jako Kredencie a Horatius, když se někdo na toho fakana jenom křivě podívá, protože – třeba – dělá alotrium, tak na něj hned volají policii, ale pak jim není vůbec kach nechat to dítě v horku na parkovišti před supermarketem, nebo naopak v mrazu před chatou, no a nebo na letišti, aby ušetřili za letenku! 🤦♀️
To je nějaký nový mrav, nějaký nový „standard“? Nebo už těm lidem regulérně hrabe? By asi tady zapadli, že, ve zdejší pacientárium, jako! 👍😂😅
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Mravenec, aliendrone před 643 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Bohužel, dítě dnes „překáží“. Lidé touží po cestování, lyžování, adrenalinových zážitcích, penězích, stále nových věcech. Dítě je jaksi daleko vzadu. Nad city, láskou převažují zážitky a peníze. Velmi smutné. 😐
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit |
Já tam nebyl, ale jediné co k tomu mohu dodat, že zrovna TENTO typ zpráv bývá obzvláště často „poněkud nepřesný“, občas se něco přehlédne, zapomene napsat, jindy se nědo přidá… 😕
Jednou jsem se při nahodilém hlídání prasynovce (byl mu asi rok) nepřišel do vedlejší místnosti podívat dobře přes 2 hodiny. Prostě usnul a já byl rád, že jsem byl rád, že je klid (stejně v tomto věku když to nespí, tak to jen řve nebo sere a pak řve).
Navíc dost těžko posuzovat, každý má jiná kritéria. CO je správné u 7letého fakana? Může řádit na pískovišti v sobotu do 18 nebo do 19:30?
Vzpomínám jak před lety bylo BIG furóre, když maminka nechala kočárek s parchantem před sámoškou a nějaká pošahaná ženská šlohla dítě myslím i s kočárkem. Tehdy to tak rozmázli a hysterie dosáhla takových rozměrů, že ženské (s kočárkem) čekaly frontu (poslední přišlá vždy hlídala kočárky s fakany, zatímco dříve přišlé nakupovaly, jestli jsem to dobře pochopil).
Podle mne by se neměl strkat rypák do tak interních věcí – jejich fakan, jejich zodpovědnost. Když dítě vykazuje známky týrání nebo tak něco – OK. Jenže např. moje mutti byla DOBRÁ matka, ale svěřila mě v kočárku starší starší (bylo jí asi 7), aby mě provezla kolem baráku po venku. Jenže ona mne ad hoc přiležitostně i s kočárem vyměnila s cígošema za kapslíkovku (pistolka) a když hrdá na skvělou výměnu přišla domů, nečekala ji pochvala, ale vejřez. (BTW – tahle historka se při rodinných slezinách pravidelně dávala k lepšímu a to ještě v době, kdy jsme všichni byli dospělí a jak to chodí, s léty doslova přerostla v legendu.) 🙂
NEDOVEDU si představit DNEŠNÍ způsob řešení takové situace. Mutti by byla v hlavních zprávách (krkavčí matka!), no nejspíš by jí z toho přeskočilo a nadosmrti poznamenalo (byla totiž značně citlivá na „co tomu řeknou lidi“). 😕
Vážně nwm jaký zaujmout postoj (s ohledem na výše zmíněné), tohle se musí posoudit se vším všudy a ne jen na základě mediálních výlevů. Vždyť si jen vezmi, jak se dnes přistupuje k „trestání dítěte“ – plácneš rozjíveného haranta (aby zklidnil hormon) po prdeli a máš na triku TÝRÁNÍ, tož asi tak. 😕
0 Nominace Nahlásit |
Takto jednoznačně bych obojí naráz neodsuzovala. Pamatuji bezpečný
svět, kdy se kočárky s dětmi nechávaly před obchody. Dřív se ze všeho
nedělala “kauza” a byznys pro spousty úředníků, a represivních
orgánů.
Že jsou aerolinky chamtivé, a chtějí letenky i po nemluvňatech, je druhá
strana mince. To nezmíním další nesmyslné poplatky za zavazadla, a buzerace
za jejich obsah.
Nevím, co si o tom myslet: najdou se všelijací rodiče. I krutí.
Upravil/a: Ametyst
3Kdo udělil odpovědi palec? GM, Rocker, aliendrone
před 644 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdo z nás u toho nebyl. Svůj dotaz přesměruj na velvyslanectví Izraele.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Dochy, aliendrone
před 644 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co se toho děcka na letišti týče: nechápu.
Co se toho děcka na horách týče: Chtělo by to víc informací.
„na mrazu“ – to je otázka jak bylo zaopatřené. V dobách kdy jsou
rodiče lyžovat obvykle ale nebývá –20. Samotné a bez dozoru? Také
otázka… jak často jezdili kolem, zda ho měli v dohledu, jak dlouho byli
pryč – ony i ty sjezdovky bývají různé. Nechat děcko venku vyspat je
vcelku normální přístup. Jestli měli zařízený nějaký dozor (další
člověk, nebo „chůvička“) se nikde nepíše. Jsou děcka která strčíš
do kočárku, 5 minut povozíš a víš, že máš na 3 hodiny klid. Nám se
tedy tohle nepoštěstilo, u nás se vozilo 2 hodiny a s trochou štěstí
pak spal 15 minut.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 644 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A zkušenosti ze sociálky (popisovala to paní co nás kdysi školila):
0
před 644 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To dítě z linku na YT je nějaké divné
https://www.youtube.com/watch?v=68ugkg9RePc
>>> https://www.youtube.com/watch?v=_JzeIvYf0Co
Upravil/a: zjentek
0
před 642 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ametystík, nechat dítě před krámem nebylo NIKDY bezpečné, pamatuji případ už za režimu kdy dítě stálo zaparkované v koči u kanálu a když se z krámu vrátila maminka s nákupem z kočáru hybce vyskákal houf šedivých zvířátek a dítě hrubě ožrané od potkanů. 🤨
A u čeho byste, jako, potřebovali být? Obě věci jsou naprosto banální:
Neřešíme rovinu trestněprávní, ta bude vyřešena i bez nás – ono se ani jedno nestalo u nás, takže: bude. Neřešíme to, jak to bylo s fakanama v roce 1832, nebo za krále Klacka, či za Honeckera v DDR. Řešíme tady a teď.
Co na těchto faktech mohou novináři nafouknout, zamlčet nebo zveličit? Nic. Co je na tom k nepochopení? 🙄
Odkdy věříš na slovo médiím? Nevíš CO VŠECHNO dovedou vykouzlit?
😮
Jen na ukázku, cos vymyslel sám.
Aliendrone: Přesně tak. Hltači mediální story už dávno přestali vyžadovat informace a “technická data”, a spokojí se s izolovanými příběhy, vyprávěnkami a pohadkami. V tom pohádkářstvi a lhaní byl výborný jistý pisálek Klaas Relotius, který psal své vymyšlené příběhy pro Der Spiegel. Svým lhaním vešel i do Wikipedie. 🙂
Ametyst: Jasně, dřív bylo všecko, máslo bylo, mléko bylo, v Moskvě viděli i maso a výstava je putovní. Dřív ano. „Vítr se změnil“ a kdo stál chvíli opodál, stojí tam dál. Co bylo, bylo, je: teď a tady.
Jestli jsou aerolinky chamtivé, nebo nejsou, to je dokonale nepodstatné. Nabídka je, jaká je, nikdo je nenutí jejich služeb využít. Když jim nevyhovuje, mohou z Tel Avivu do Bruxelles jet na kole, třeba. Nikdo jim v tom nebrání! I kdyby ta nabídka byla sebebisarnější, tak brát si vlastní dítě jako rukojmí je, trochu, hodně přes čáru, nemyslíš? Řekl bych, že trochu hodně hodně! 😅
To samé je kojenec někde před chatou. Jedna věc je jít, třeba, do jednoty a na ten kočárek vidět. Druhá věc je nechat dítě před horskou chatou, sjet si 5× sjezdovku – kilometr daleko, že – a až potom se jít na toho kojence podívat.
Kdyby to byly banality, nebudu to tu vypisovat, jako.
Filip84: Když nemáš s čím porovnávat, těžko pak poznáš, kdy se ta rovnováha a zdravý rozum vychýlily, a směřovaly k extrému. Moc se minulosti nevysmívej. Upřímně- řešili jste s klukama ve škole spory mezi sebou, nebo jste do toho zapojili učitelský sbor, ředitele a rodiče? Protože jak píšu v odpovědi, dnes se vyrobí kauza z čehokoliv. I když by často stačilo pár přes hubu.
Ametyst: Po pravdě, přirovnání k řešení problémů ve škole mezi sebou, není poněkud přiléhavé.
Řešili i neřešili, paradoxně to, co by se dalo vyřešit, kolikrát, úplně v klidu mezi sebou, tak z toho byl „případ“, škoda mluvit, a to, z čeho by ten případ být měl, z toho nebyl. Zažil jsem toho, na základce, docela hodně, třeba to, že spolužák, jsa držen za nohy, visel hlavou dolů z okna druhého patra. Nebo to, že spolužáka, který se přistěhoval v sedmé třídě, byl tak trochu creepy, a k tomu socka, málem shodili z kola pod náklaďák (to vyřešil chauffeur náklaďáku – dostali po paštěce všichni, i s tím, kterého chtěli shodit 🤦♀️).
O čem se chceš, jako, bavit? Že je OK použít fakana jako živý štít, protože letecká společnost je vydřiduch? Tak jo, no, na tom se neshodneme. Nebo jít lyžovat s dvouletým dítětem v kočárku? To má mít hlídání, ne, proboha!? 🙄🤦♀️
A že to bylo někdy jinak? Jo, bylo, lidi jsou blbí. Svého času lidi věřili, že musí být kojenec pevně zavinutý, jinak že se mu zkroutí hnáty do spirály, nebo v podobné pakoniny. Tak fakany zavinovali a zavinovali, samozřejmě, že to spousta z nich nepřežila, takovou bondage. 🤦♀️ Nebo věřili, že když povoz překročí rychlost 80 kmph, tak že v něm všichni zemřou. Až se jeden nebál a to zkusil, a pak začaly jezdit vlaky i rychleji, než 80 kmph. 🤦♀️🤦♀️ Nebo, že mouchy vznikají, tak jako samy. Až borec vzal dvě vědra, do každého z nich vrazil stejnou libru masa, na jedno vrazil sítko, a na druhé nic. To se sítkem páchlo ošklivě naprosto stejně, jako to bez sítka, ale bylo bez much! Tak, milostivě, připustili, že se mouchy také páří a rozmnožují! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A? To je nějaký argument!? 🙄😂😂😂
agent: Ano, ale to nejsou lidé, co létají z Tel Avivu do Bruxelles, nebo jezdí lyžovat do Alp, jako! To jsou Indoevropané z ULDR, nebo sociálně vyloučení z Krupky, jako. Nebo tak něco a podobně. 🤦♀️😅
Drap | 8222 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2723 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |