Pochybuji, že zde najdu někoho kdo mi odpoví, ale za zkoušku nic nedám. Zajímá mne zda máte někdo zkušenost s kolapsem průdušnice u psa a následném operativním řešením při kterém se do průdušnice zavede stent. Zajímá mne jak moc to pejskovi pomohlo a kolik tato operace stála. Děkuji za odpověd!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? beer, Adula.57 před 4811 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to drahá záležitost a provádějí ji jen některé vet. kliniky
tuším v Brně a Praze. V prvních týdnech po zákroku se podávají léky
na tlumení kašle, pacienti si ale na stent brzy zvyknou, tělo materiál
přijme a dýchání je pak bezproblémové.
Cena se může vyšplhat na 28 000Kč, viz v odkazu „Ošetření
tracheálního kolapsu stentem“ :
Zdroj: http://www.jaggypraha.cz/cz/nase-sluzby/cenik
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Dobrý den, zkušenost mám velice negativní, náš pejskek podstoupil zákrok – vložení stentu do průdušnice, jedná se o nitinolové stenty, které průdušnici opět zprůchodní a pejsek by mohl nadále dýchat. Tento zákrok stál celkem kolem 40.000,–Kč. Stenty se pejskovi posunuli a to dokonce jeden do druhého !!! o této možnosti jsme nebyli vůbec informovaní (později jsme se dozvěděli, že stenty se posunují běžně!!!), veterinář i český výrobce stentů Ella odmítají jakoukoliv zodpovědnost, a jsou absolutně bez zájmu něco řešit, největší drzost veterináře je, že by měl pejsek podstoupit operaci novou-vložení dalších stentů a znovu zákrok zaplatit (což neřeší situaci)!!! Pejsek na tom není dobře, neustále kašle, aniž by se pohnul, předepisoval nám na problému Prednison a prášky na kašel (ani jedno v této situaci není na místě, nejde o zánět, mj. prednison poškozuje játra…). Pak nám sdělil, že nám nic takového nepředepsal! Potřebujeme co nejrychleji poradit, jak lze tuto situaci vyřešit, prosím pomozte.