Ztratila se mi kniha receptů od jihočeské babičky, jejíž jídla jsem jako malá prostě milovala a teď bych si je chtěla uvařit a knihu receptů obnovit, jenomže si už nepamatuji názvy a tím pádem ani recepty (klasiku jako jsou zelňáky, žahour, lepenice, cmunda, kulajda, různé rybí variace znám), tak prosím všechny jihočechy o pomoc, alespoň název a třeba jednoduchý popis čehokoliv, pokud se někdo odhodlá vypsat i svůj recet, tak budu mooc vděčná!!! 🙂 Děkuji předem za všechnu inspiraci!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? manon, Pájo, Damiana před 4411 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vím přesně v o co jde. Bohužel, svou knihu těchto receptů jsem zapůjčila. Trochu trpělovisti prosím, dodám do dvou dnů odkaz na speciální kuchařskou knihu.
0 Nominace Nahlásit |
Tak třeba mě napadá, jestli znáš jihočeskou zelnou polívku. Nakrájené hlávkové zelí uvařím se solí a mletým kmínem, dávám poměrně hodně kmínu, ale beru to odhadem. Když je zelí měkké, přidám zátřepku (hladká mouka rozkvedlaná ve vodě, na 1 litr polévky cca 2 lžíce mouky), povařím cca 10 minut. Sundám hrnec z plotny a v polévce rozmíchám zakysanou smetanu a 3 minutky ještě povařím. Polévka má být „příjemně kysele navinulá“, může se tedy přidat i trošku octa. Přikusují se k tomu brambory uvařené ve slupce a oloupané. Já je dávám povařit rovnou do polévky k zelí, protože mám ráda husté polévky.
0 Nominace Nahlásit |
několik receptů -http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/maso-a-prilohy/vodnansky-rybi-gulas-kocici-tanec-a-jina-jihoceska-jidla/
zde je fajn kuchařka
http://knihy.abz.cz/prodej/jihoceska-kucharka-ze-mlejna
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, Pepestio
před 4410 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V tom se moc nevyznám, ale co třeba něco s třeboňským kaprem… :)
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4410 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |