že platí přednost zprava nebo že při změně směru jízdy je potřeba
zapnout blinkr?
Doplňuji:
Napadlo mě, jestli to nejsou ty levné nebo protekční autoškoly. Co
prodávají řidičáky, testy atd.
Pak řidiči nemají praxi, pořídí si starý (někdy nový) 3l, který
nezvládají a doplácí na to ostatní.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, Jikra, lukas.zmizik před 4260 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Hele, nenavážej se do řidičů, jo. Běž se podívat do hypermarketu jak se jezdí s nákupními košíky. To je zážitek a škola pro život. Tam se vychovávají řidiči. A autoškola už není schopna něco změnit. Veškeré plánování se zavrhlo a nastolilo se spontánní jednání.
0 Nominace Nahlásit |
nejspíš se to učí ale spíš na to ten dotyčný prdí.
Já znám jiný nešvar řidičů a poslední dobou dost častý: nejdřív začne brzdit a pak ukazovat že odbočuje,mělo by to být opačně nejdřív ukazovat a pak brzdit.
2Kdo udělil odpovědi palec? terry, briketka10
před 4259 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Učí,ale v dnešní hektické době kdy nedodržování všech pravidel,nejen těch silničních,to dělají jen ti zodpovědní,je to těžké.Pokud se takový řidič octne třeba v NL,tam je plno křižovatek s předností zprava a všichni vědí o co jde.Našinec tam lehve přijde k úhoně.U nás i na parkovištích u supermarketů se každý řídí tím,že si myslí že je na hlavní i když není…A třeba v Neapoli bez zapnutí blinkru včas tě smetou zprava i zleva…
2Kdo udělil odpovědi palec? terry, jirkajirka
před 4259 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
terry, domnívám se, že část řidičů to přesně ví, co mají udělat,
ale nedodržují tyto předpisy..
Nebo se snad jedná jen o „čerstvé“ řidiče?
2Kdo udělil odpovědi palec? terry, briketka10
před 4258 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli se to učí nebo ne je jedna věc.Druhá je zodpovědnost řidiče. V autoškole dostanou základy a oni se musí už naučit jezdit sami.Přece zodpovědný řidič bez praxe nemůže jezdit naplno se silným autem.
0 Nominace Nahlásit |
učí se to, ale všeobecně platí, že v provozu se tohle nedodržuje a nováček se po autoškole rychle adaptuje do toho, co sám vidí – nebo stačí jednou – dvakrát zapomenout a už si člověk zvykne dělat to jinač…
mě poslední dobou často štvou auta, co mě předjedou, pak zabrzdí a začnou najíždět do pravého odbočovacího pruhu
0 Nominace Nahlásit |
Next2004
JJ, v Neapoli jsem také byla. Je to tam docela šrumec. To by se ti naši řidiči poučili hned. Sice někteří nesvítí, ale blinkry dávají 🙂
honza19hk
JJ, to máš pravdu, na to jsem zapomněla. Děje se to často. Auto brzdí, řidič za ním neví proč, pak začne odbočovat a najednou si vzpomene, že by také mohl 1 bliknout.
Protiva
Jj, máš pravdu. To je taky zížitek. Nejvíc mě deptaj ti, kteří postaví košík naštorc do uličky a o 2 m dále vybírají zboží. Nebo ti, kteří se zastaví se sousedkou a s košíkem ve dveřích nebo těsně za nimi a cosi d§ležitého probírají.
jirkajirka
Nemůže, ale jezdí. Jsou to právě ti nezodpovědní, kteří na ko
dlabou. Znám jich ze svého okolí několik. Jezdí firemním autem, autem
rodičů, autem z bazaru. Jednou jsem byla i spolujezdec a docela mě to
vyděsilo.
Obranu neznám.