dobrý den mám problém jsem rozvedená a mám z 1 manželství dvě děti nyní žiju s přítelem 5 let ve společné domácnosti i na sociálním uřadu ho mám nahlašeného že žijem ve společné domáícnosti v zaměstnání mu nechtějí udělat ulevy na daně na tyto děti z duvodu že nejsme manželé přitom vím o spoustě lidech kteří jsou v naší situaci a tyto ulevy u zaměstnavatele mají prý v zákoně je nějaký malí dodatek který se k tomuto vztahu týká,všude na sociálce chtělí přítelovi příjmi a kvuli tomu nemám ani nárok na přídavky že má větší plat tak bych potřebovala vědět jestli tento náriok máme a jaký je to zákon prosím moc om odpověd na email děkuji moc šebková
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5067 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To je ale opravdu jenom „prý“. Pokud nejste manželé, opravdu nelze slevu na dani uplatnit. Alespoň pro rok 2010 a předchozí nikoliv, možná, že bude provedena našimi zákonodárci v budoucnu nějaká změna 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jak správně píše Jambalaya nárok na slevu má poplatník pouze na své dítě nebo na dítě svého manžela(ky). Ve specifických případech je nárok na slevu i na vnuka(čku).
Pro dávky státní sociální podpory však tvoří okruh společně posuzovaných osob vedle klasických rodinných příslušníků i DRUH/DRUŽKA…, je to lehce nelogické ve vztahu k výše zmiňovaným podmínkám uplatňování slevy na dítě, ale je to tak !
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek