V muslimských zemích je to běžná záležitost – polygamie. S jednou ženou je to nesnesitelné, dvě ženy by se neustále hádaly, při třech manželkách se dvě ženy spojí proti jedné. Ideální jsou čtyři: dvě a dvě ženy jsou kamarádky, nehádají se a muž má konečně svatý klid.
4Kdo udělil odpovědi palec? zeeue, marci1, Rokio, LelandPalmer
před 1721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Představit si to umím, a také si umím představit, že to nebude fungovat dlouho. Kvůli jistým pradávným vrozeným lidským vlastnostem. Nemá se to jmenovat „manželství“- to přece nejde: Tuzemský rum se nesmí jmenovat rum, pomazánkové máslo se nesmí jmenovat máslo, ale manželství má být svazek kdekoho s každým?
0 Nominace Nahlásit |
Nyní tedy vážněji: Za mě rozhodně ne. Partner nebo manžel mi bohatě stačí jeden. Polygamie či harém rozhodně není to, v čem jsme byli vychováváni, i když proti gustu žádný dišputát. 🙂 ♥
0 Nominace Nahlásit |
Nešel bych do toho. to může fungovat jen tam, kde žena nic neznamená. Třeba arabský svět a pod.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
neumím..i když na druhou stranu, kdyby ta druhá manželka byla třeba jen na domácí práce a já jen na okrasu, tak bych to brala všema deseti 🙂…
mimo jiné, i když je většinou zvykem jeden muž a více žen – typicky muslimské svazky, tak existují i manželství, kde je jedna žena a několik mužů a to v Nepálu, protože úrodná půda je tam nad zlato, tak aby si ji bratři mezi sebou nemuseli dělit a kouskovat, berou si všichni jednu ženu…
0 Nominace Nahlásit |
Toto by nebylo manželství, ale klan.
Jsem proti tomu. Nemá to dlouhodobou životaschopnost a tento systém by se za nedlouho rozpadl.
0
před 1721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dokážu si to představit, ale kultura by musela být trochu jiná. Obou(vlastně vše-)stranná úcta, tolerance, pokora a zodpovědnost. V naší kultuře se to moc nenosí a i proto se partneři mění jak spodky. Spousta věcí by pak možná byla jednodušší. Péče o děti – snáze se uvolní jeden ze čtyř než jeden ze dvou. Vaření a domácí práce: OK trochu víc talířů, trochu víc ponožek na vyprání a co? Velká část té náročnosti na provedení dané práce je fixní bez ohledu na to o kolik osob budu pečovat. Takže v reálu nám klesne poměr režijních nákladů vůči množství lidí, kteří se o to mohou postarat.
teď je ještě otázka nakolik pevně máme od přírody psychiku por „zaláskování“ k jednomu partnerovi. Opět vzhledem k tomu kolik je rozpadlých manželství si nějakou geneticky danou tvorbou páru nejsem úplně jist.
Ametyst: Klidně mohou být dva tatínci a dvě maminky. Nebo se klidně v rámci rodiny mohou oslovovat křestními jmény nebo nějakými přezdívkami (nikoli ty koko…) Strýčků a tetiček je okolo taky habakuk a jde to.
0
před 1720 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chudáci děti. Nakonec dojde na pojmenování „Rodič 1, rodič 2…“ Model „Maminka a tatínek“ se dítěti vytratí, a to není správné. Zachraňme normální svět.
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |